"Dejan Petković"
"Dejan Petković"

Dejan Petković: Adrijano je najbolji fudbaler sa kojim sam igrao u zvaničnim utakmicama, a Ziko u prijateljskim

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.11.14. | 20:04

„Većina klubova u Brazilu pusti zvezdu tima da igra i očekuje da ona sve reši, a to nije lako. Možda uspe na jednoj utakmici, na dve, ali to nije ono što ekipi treba“, objasnio je Srbin

Dejan PetkovićDejan Petković je legenda u Brazilu, igrao je za rivalske timove – Flamengo, Vasko de Gamu i Fluminense – ali je opet bio omiljen među navijačima sva tri kluba, mada je najbolje partije pružao u dresu Flamenga.

Brazilski mediji su igrača koji je veći deo karijere proveo u njihovoj zemlji pitali da izdvoji najboljeg igrača sa kojim je igrao.
„Na zvaničnim utakmicama u Brazilu – Adrijano, ali na prijateljskim – Ziko“, odgovorio je Petković, i rastužio ljubitelje fudbala jer je podsetio kako je igrao popularni Imperator.  

Izabrane vesti

Crveno-crni su osmi na tabeli brazilske Serije A, a navijači Flamenga se žale što klub nema klasičnu desetku, mada popularni Rambo tvrdi da to nije prvi problem tima.
„Ne treba siliti pravljenje kreatore igre zbog manje podrške publike. Flamengo mora da se prilagodi, stvori svoj stil, model igre koji će primenjivati. Kada se desetka pojavi, prilagodiće se modelu igre. Sada je sve stopirano sve da bi se pronašao takav igrač, a njih nema na tržištu. Ali kada postoji koncept igre prava zvezda će joj se prilagoditi. Većina klubova pusti zvezdu da igra i očekuje da on sve reši, a to nije lako. Možda uspe na jednoj utakmici, na dve, ali to nije ono što timu treba. Nekad je potrebno mnogo više od superzvezda da bi se dobila utakmica, i sledeća utakmica...“, rekao je Petković.

Penzionisani fudbaler traži klub u kojem bi mogao da započne trenersku karijeru, iako su novinari pitali da li je moguće da preuzme mlađe kategorije Flamenga.
„Moje ambicije su drugačije, nadam se da ću naći profesionalan tim. Imao sam iskustvo u mlađim kategorijama, bilo je veoma dobro, imao sam dobre rezultate. Bio sam iznenađen kako deca mogu sve da upiju sa širom otvorenim očima i da uče brzo“, rekao je Petković.

(FOTO: Action images)


tagovi

AdrijanoBrazilDejan PetkovićFlamengoJužna Amerikameđunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara