""
""

Dejo Savićević o „slučaju Mandić“: Savo bolje da ćuti, nije FSS njegovo vlasništvo

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.09.15. | 09:40

Predsednik FSCG upozorava čelnika FSS da nije smeo da izgovori neke reči i podseća na ponašanje Crnogoraca kada je Petar Škuletić izabrao Srbiju

Odluka mladog napadača Staniše Mandića da promeni reprezentaciju i umesto za Srbiju, u nastavku karijere brani boje Crne Gore u kojoj je rođen podigla je veliku prašinu na relaciji Beograd - Podgorica. U Srbiji su stavovi različiti.

Izabrane vesti

Od onih najekstremnijih da je Mandić izdao Srbiju do onih opreznih da Srbija gubi talentovanog igrača i A reprezentativca u perspektivi. Naravno, u Crnoj Gori su srećni i zadovoljni što će igrati za njih.

Među onima koji je zauzeo najtvrdokorniji stav je Savo Milošević. Čovek koji vodi računa o mlađim kategorijama u FSS i koji bi trebalo da bude primer mladim fudbalerima. On je Mandićevu odluku nazvao sramotnom.

PRELAZZI: O licemerju Sava Miloševića… 

Odgovor iz Crne Gore mu je uputio nekadašnji saigrač iz reprezentacije, a sada predsednik FSCG Dejan Savićević.
„Smatram da je Savo preterao sa izjavama. Shvatam da nije bio hladne glave dok je pričao o Mandiću, ali neke stvari nije smeo da izgovori. FSS nije njegovo vlasništvo. Šta će se dseiti ako ga on napusti kroz koju godinu? Ko će onda pravdati njegove reči? Staniša je sam odlučio da je Crna Gora pravi izbor za njega. Pa mladić se rodio u Herceg Novom!?“, rekao je Savićević za Blic.

Legendarni fudbaler Crvene zvezde i Milana ne vidi zašto bi neko napadao Crnu Goru jer je igrač odlučio da igra za zemlju u kojoj je rođen.
„Kako može da se radi o krađi igrača kada je sam odlučio da nastavi karijeru u Crnoj Gori. Da li smo se mi žalili kada je Petar Škuletić odlučio da će igrati za Srbiju? Reč je bila o najboljem strelcu Partizana i Superlige i on se naprasno odlučio da igra za Srbiju. Nijednu reč iz FSCG niste mogli da čujete. Mi poštujemo svačiji izbor, a tako bi trebalo i FSS.“

Savićević ističe da nije ni bio upućen u pregovore sa Mandićem.
„Samo sam dobio poziv od saradnika koji su me pitali šta mislim o njemu. Kada sam se složio da je u pitanju talentovan igrač, oni su završili sve oko transfera. Reč je o velikom talentu, što je dokazao i na Mundijalitu. Ovo je svakako veliki plus za reprezentaciju Crne Gore“, poručio je Savićević.

(FOTO: MOZZART Sport)


tagovi

Staniša MandićSrbijaSavo Miloševićfudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija Crne GoreDejan SavićevićCrna Gora

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara