"Delio Rosi"
"Delio Rosi"

Delio Rosi: Ljajić nije svestan koliko veliki može da bude! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.12.14. | 12:14

Trener koji je pre dve i po godine šamarao ofanzivca Rome tvrdi da bi upravo Adem mogao da reši ključni meč Vučice s Mančester Sitijem

Delio Rosi

(Od dopisnika MOZZART Sport iz Rima) 

Izabrane vesti

Delio Rosi, bivši trener Fjorentine, kojeg je šira srpska javnost upoznala zbog šamaranja Adema Ljajića na utakmici Fjorentina - Novara, posle dve i po godine ima samo reči hvale za fudbalera Rome i vidi u njemu igrača koji bi mogao da odvede u Romu u osminu finala Lige šampiona, štaviše, da Ljajić nije ni svestan koliko može da postane veliki igrač. 

Ljajićev gol protiv Mančestera bi me usrećio jer navijam za Romu i njega protiv Sitija", izjavio je u intervjuu za Gazetu delo sport Delio Rosi

Pogrešio sam što sam udario Adema. Priznao sam svoju grešku i izvinio sam mu se lično. Ipak, mislim da bi Ljajić trebalo da shvati da je tim važniji od pojedinog igrača. I ako trener zameni jednog fudbelara, to znači da se oseća odgovornim za grešku i da nije dobro izabrao startnu postavu. Dakle, već je nervozan zbog toga, ako se tome doda ironični aplauz fudbalera koji izlazi onda je to veliko poniženje za trenera. Sada je sve prošlo i okrenuli smo list", ispričao je Delio Rosi za Gazetu u razgovoru u kojem je poredio dvojicu bivših igrača Partizana Stevana Jovetića i Adema Ljajića koje je trenirao u Fjorentini a sutra će, jedan protiv drugog, igrati na Olimpijskom stadionu u odlučujućem meču Roma - Mančester Siti za prolaz u osminu finala Lige šampiona.

Ljajić je još uvek dečak i ima ogroman potencijal. Vidim da u poslednje vreme počinje da oslobađa veliki kapacitet i izvanredni talenat koji može da ga pretvori u stvarnog predvodnika i perjanicu Rome. Čini mi se da ima mnogo više samopouzdanja, da je postao svesniji svojih kvaliteta i da je uspostavio dobar odnos s Garsijom. Sigurniji je i ima više hrabrosti u igri jedan na jedan. Ni sam Ljajić ne zna koliko može da postane jak i ubitačan za protivničke timove", istakao je Delio Rosi, demonstrirajući da je u potpunosti ostavio iza sebe neprijatnu epizodu zbog koje je dobio otkaz u Fjorentini i da se istinski pokajao zbog fizičkog napada na Ljajića posle, da budemo iskreni, nepromišljenog poteza srpskog fudbalera. 

Podsetimo, Ljajić je u ovoj sezoni već postigao šest golova za Romu uz tri asistencije u Seriji A. 

Piše: Željko Pantelić 

(Foto: Action Images)


tagovi

Adem LjajićDelio RosiEvropaFjorentinaItalijaLiga šampionaRomaSerija ASrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara