""
""

Demonstracija sile, šamarčina Popu i uništenje Sparsa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.05.17. | 08:30

Golden Stejt razmontirao San Antonio i poveo sa 2-0 u seriji

Mnogo je onih kojima je San Antonio u srcu, jer godinama unazad odolevaju savremenim košarkaškim tokovima i zubu vremena, ali čak i oni najiskreniji poštovaoci Mamuza moraju da stave ruku na srce i priznaju da bez Tonija Parkera i Kavaja Lenarda njihovi Sparsi nemaju šta da traže protiv Golden Stejta.

Izabrane vesti

Ratnici su prethodne noći demonstrirali silu i raspalili strašnu šamarčinu trenerskom vuku Gregu Popoviču i njegovom San Antoniju, te slavili s rezultatatom 136:100 (33:16, 39:28, 34:31, 30:25). 

Da je Golden Stejt bio u drastičnoj kadrovskoj i psihološkoj prednosti u odnosu na najvećeg rivala na Zapadnoj obali, možda i najbolje govori samo letimičan pogled na brojke. Do poluvremena tim iz Ouklenda je ubacio 72, a primio tek 46 poena. U svakoj od četiri deonice Golden Stejt se nije spuštao ispod granice od 30 ubačenih koševa, a u drugoj je palo neverovatnih 39! A otkako je Kavaj Lenard napustio teren sredinom trećeg kvartala prve utakmice, Voriorsi su nadigrali Sparse za 53 poena! 

Možda zvuči jako, ali je iskreno - San Antonio protiv ovakvog Golden Stejta, bez dve važne karike u celom lancu, nije tim dostojan finala konferencije.

S ogromnim samopouzdanjem i gotovo horskom podrškom publike, Stef Kari i društvo posejali su zrno straha čak i onima na suprotnoj strani SAD. Ratnici su imali užarene ruke pri šutu, pa su tako pogodili 50 od 89 ispaljenih hitaca iz igre (preko 56 odsto!), dok je neporozna odbrana učinila da se i ono malo baruta u Popovičevom arsenalu „pokvasi“.

U takvom rasporedu snaga ishod nikako nije ni mogao da bude drugačiji. 

Sada će mnogo toga zavisiti od toga da li će Kavaj Lenard biti u stanju da se vrati na parket za treći meč. Ako ne, ova serija preti da potpuno ode u jednom smeru. Posebno, ako uzmemo u obzir da Stef Kari ima sve više samopouzdanja i da se vraća u MVP formu. 

On je meč završio sa 29 poena iz trinaest šuteva, te po sedam skokova i asistencija i tri ukradene lopte, dok su Kevin Durant i Drejmond Grin ubacili po 16 i 13 poena, redno. Pritom su odigrali manje minuta nego obično. Čak sedmorica Ratnika imala su dvocifreni učinak, što je samo naglasilo koliku „dubinu“ klupe ima Golden Stejt. Na sve to, vredi pomenuti i da je Golden Stejt na kraju imao čak 39 asistencija i 18 pogođenih hitaca za tri poena! Dakle, sve ono što San Antoniju nedostaje kako bi bio konkurentan sastav.

Rupu nastalu Lenardovim izostankom nije uspeo da popuni Lamarkus Oldridž. On je meč završio sa osam poena (4/11 iz igre), a protivnici su ga često napadali u reketu. Jedino je Džonaton Simons bio na visini zadatka sa 22 poena. A Sparsima je bilo potrebno mnogo više od celog tima.

Treća utakmica finalne serije Zapada igra se u noći između subote na nedelju u tri časa iza ponoći, a domaćin je San Antonio.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Greg PopovičKavaj LenardKevin DurantNBA ligaStef Kari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara