""
""

Denis umesto Denisa: Krilo u Barsu, menja ga krilo iz Reala

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.06.16. | 10:57

Migracije u trouglu Madrid - Barselona - Viljareal

Nema više dileme, prvo pojačanje Barsleone za narednu serzonu će biti Denis Suarez koji se vraća iz Viljareala.  Istovremeno, klub sa Madrigala je pronašao zamenu za Suarezu u vidu Denisa Čeriševa iz Real Madrida. Suarez će se vratiti u svoj bivši klub, a isto bi trebalo da uradi i Čerišev

Izabrane vesti

Barselona je konačno rešila sve detalje oko povratka krilnog napadača Viljareala i 1. jula će iskoristiti opciju o povratnoj klauzuli za 3.200.000 evra. Suarez je došao u Barselonu 2013. kao supertalentovani tinejdžer iz Mančester Sitija, ali nije odmakao dalje od B tima. Bio je pozajmljen Sevilji jednu sezonu da bi prošlog leta otišao u Viljareal za 4.000.000 evra. Barsa je tada ubacila povratnu klauzulu po kojoj može 1. jula 2016. godine da otkupi igrača nazad za 3.200.000 evra što će ovog leta i učiniti jer je Suarez ostavio sjajan utisak u Viljarealu. Luis Enrike je insistirao na takvom tipu pojačanja, prva želja je bio Nolito, ali je Suarez ipak bio relanija opcija…

Barselonina želja nije bila sporna, ali je igrač oklevao u nameri da se vrati na Kamp Nou. Problem su predstavljali njegovi finansijski zahtevi. Suarez je preko menadžera poručio Barseloni da hoće da se vrati, ali samo pod uslovom da ima platu u skladu sa rejtingom kluba poput ostatka svlačionice. Sinoć je rešen i taj problem, Barselonin direktor Fernandez je ponudio Suarezu zadovoljavajuće uslove.

Viljareal je bio svetsan da gubi jednog od najboljih igrača i već se bacio u potragu za zamenom. Njihov izbor je oproban recept. Žele da vrate Denisa Čeriševa i te želje su prilično realne. Ruskom krilu je istekla pozajmicu u Valensiji i vratio se u Real Madrid, ali ga tamo ne čeka svetla budućnost. On je već igrao za Viljareal u sezoni 2014/15 kao pozajmljen igrač Real i sjajnim partijama je overio povratnu kartu za Madrid. Tada je u 40 mečeva za Žutu podmornicu postigao sedam golova i 10 asistencija i bio standardan u prvih 11. Međutim, u Kraljevskom klubu je dobio minimalnu šansu, odigrao je samo 34 minuta u Primeri i posle šest meseci je pozajmljen Valensiji.

Nedavno je povredio kolena zbog čega propušta EURO, a interesantno je da ga je Viljareal  savetovao da uradi hirurški zahvat u Finskoj i pomogao mu savetima što samo navodi na zaključak da na Madrigalu uskoro očekuju povratak Rusa.

(FOTO: Action images)


tagovi

ViljarealŠpanijaReal MadridPrimeraletnji prelazni rok 2016EvropaDenis SuarezDenis Čerišev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara