Denver u završnom jurišu za plej-of, Jokićev rutinski dabl-dabl (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.02.19. | 08:45

S kakvom lakoćom igra srpski as

Počeo je Denverov završni juriš za plej-of, a u njemu su stradali Klipersi iz Los Anđelesa - 123:96 (34:27, 30:29, 33:21, 26:19).

Nagetsi su ove sezone gotovo nezaustavljiva sila u svom Pepsi centru. Osma recka u nizu to potvrđuje, kao i podatak da je u poslednja tri meseca jedino Golden Stejt kući otišao s pobedom u džepu. Istina, baš ubedljivom...

Izabrane vesti

To svakako nije poremetilo tim Majkla Melouna koji sigurnim koracima gazi ka prvom doigravanju posle pet godina čekanja, a kroz taj put vodi ga Nikola Jokić. Srpskom asu je pauza posle Ol star vikenda očigledno jako prijala kako bi napunio baterije i nastavio tamo gde je stao pre najvećeg košarkaškog šoua na planeti. Za samo 27 minuta na parketu Jokić je protiv Klipersa imao 22 poena (9/16 iz igre, 0/2 za tri), uz čak 16 skokova i po tri asistencije i ukradene lopte, uz jednu blokadu. Skoro identičnog učinka bio je i njegov partner u reketu Pol Milsap - 21 poen, 16 uhvaćenih lopti, dva završna dodavanja, tri ukradene i dve izblokirane lopte. Surovo su pregazili Kliperse u reketu i pokazali im da im nije mesto u plej-ofu. Jokić i Milsap su na svom terenu zaokružili sigurnu, dominantnu, sveukupno odličnu partiju i jasno istakli kandidaturu za drugo mesto na tabeli.

Bitan faktor ovako ubedljive pobede bili su - skokovi. Denver je ponovo nadskočio rivala (56-38), a u svakom od četiri ovosezonska susreta - Denver slavio u tri - sinoćnji domaćin bio je daleko ispred takmaca u polju uhvaćenih lopti. 

Posle ubedljive igre i trijumfa protiv Klipersa igračima Denvera biće jako važne sledeće tri utakmice, pošto će ih sve odigrati u svom Pepsi Centru. Prvo dočekuju Oklahomu, zatim Jutu i onda Nju Orleans, kada bi Nagetsi mogli da naprave možda i ključnu razliku u skoru za mirniji finiš ligaškog dela sezone.

Dobra vest za Denver je i povratak Garija Harisa posle nezgodne povrede aduktora. Zanimljivo, Majkl Meloun ga je uvodio s klupe i često na terenu ostavljao sa Ajzeom Tomasom i Monteom Morisom u pomalo atipičnoj „small-ball“ petorci. Harisov izostanak se u poslednja dva meseca najviše osetio u polju odbrane, gde je Denver znao drastično da padne. Zbog toga se u klubu radi sve kako bi Haris bio spreman za plej-of. Susret s Klipersima završio je sa 14 poena u 22 minuta.

U momentima kada su se Klipersi još držali za slamku spasa, Denver je predvodio Nikola Jokić sa 18 poena, osam skokova i tri asistencije, što je izgradilo vođstvo rezultatom 64:56 u prvom poluvremenu. Klipersi su taj period igre završili sa čak 0/12 za tri poena, posle čega su samo predali bitku... 

Najefikasniji u gostujućim redovima bio je Lu Vilijams sa 24 poena, dok je Džamajhal Grin imao 13 poena i devet skokova.

NBA

Denver – LA Klipers 123:96
/Jokić 22 – Vilijams 24/

Njujork – San Antonio 130:118
/Dotson 27 – Derozan 32/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA

Foto: Reuters


tagovi

Denver NagetsLos Anđeles KlipersNikola JokićPol Milsap

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara