""
""

Der Klasiker: Ima li Borusija oružje za odbranu od Levandovskog?

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.10.15. | 15:53

Bajern furioznim korakom juri ka četvrtoj uzastopnoj tituli, a na tom putu bi lako mogao da pregaze i Milionere

Da se ova utakmica igrala pre dve sedmice sigurno bi ponela epitet „derbija nad derbijima“. Ovako, sa dva uzastopna bundesligaška kiksa, četiri boda manje i formom koja je u padu, Dortmund bi mogao već posle 109. Der klasikera (17.30, Eurosport 2) da otpadne iz šampionske trke. Biće ovo duel dva neporažena tima ove sezone, meč za fudbalske sladokusce.

Bajern izgleda razgoropađeno, prošlog vikenda je zabeležio sedmu uzastopnu pobedu što je najbolji start nekog tima u Bundesligi, a raspucani Robert Levandovski (vodeći strelac šampionata sa deset golova) mogao bi protiv tima u kojem se proslavio da postavi nove rekorde.

Izabrane vesti

Sve kvote za utakmicu Bajern - Borusija Dortmund

Nije samo Poljakova forma skočila, svi fudbaleri Pepa Gvardiole igraju maestralno, a izostanci povređenih Riberija i Robena ne osećaju otkako su se rastrčale novajlije Daglas Kosta i Koman Kingsli. Bajern je u fenomenalnoj seriji ove sezone sa 10 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, a kako efikasno igra, deluje da i ove sezone neće imati konkurenciju, barem u Bundesligi.

Dortmund je odlično počeo prvenstvo, jedno vreme bio ispred Bavaraca po broju postignutih golova, ali je mašinerija Tomasa Tuhela zaribala u poslednja dva kola protiv Hofenhajma (1:1) i Darmštata (2:2), pa sada već zaostaje četiri boda za liderom. Nema sumnje da bi poraz na Alijanc areni uništio njihove šampionske ambicije, a da im se to ne bi desilo, potrebno je da osim sjajnog Pjera Emerika Obamejanga (strelca devet bundesligaških golova ove sezone) proradi i uspavani Marko Rojs. Ako Nemac počne da igra kako zna, biće svašta u Minhhnu.

U poslednjih pet međusobnih duela ovih rivala čak četiri puta su dolazila 0-2 gola, a Bajern je slavio na dva od prethodna tri meča (uz jedan remi). Opet, s obzirom na napadački arsenal na obe strane i činjenice da se sastaju dva najekifasnija bundesligaša, igra na golove mogla bi da vam se isplati ovoga puta.

PREDLOZZI ZA KLAĐENJE

PK 1-1       2,25
TGG GG3+         1,77
KMB 1&4+        2,85

POSLEDNJIH PET

BAJERN

Olimpijakos (g)  3:0
Darmštat (g)        3:0
Volfzburg (d)     5:1
Majnc (g)   3:0
Dinamo Z. (d)     5:0

DORTMUND

Krasnodar (d)     2:1
Leverkuzen (d)   3:0
Hofenhajm (g)    1:1
Darmštat (d)        2:2
PAOK (g) 1:1

TRENUTNI PLASMAN

1. Bajern    7       7       0       0       +20   21
2. Dortmund       7       5       2       0       +15   17

MEĐUSOBNI SKOR

109   50     31     28     198:137

(FOTO: Action images)


tagovi

NemackaEvropaDer KlasikerBorusija DortmundBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara