Derbi se igra i u Škotskoj

Vreme čitanja: 1min | ned. 15.04.18. | 11:25

Old firm u polufinalu FA kupa

Italija, Holandija, Belgija, Turska, Nemačka, Francuska, Portugalija... To nije sve! Još jedna zemlja u kojoj je danas na programu veliki derbi jeste - Škotska. U prvom meču polufinala tamošnjeg FA kupa koplja ukrštaju Seltik i Rendžers (15.30).

Brendan Rodžers hita ka drugoj uzastopnoj triploj kruni. Potrebna je samo jedna pobeda u prvenstvu da bi Seltik stigao do sedme uzastopne titule. Otkad je 2016. preuzeo kormilo škotskog šampiona, Rodžers nije izgubio Old Firm upisavši sedam pobeda i dva remija. 

Izabrane vesti

Njegov suparnik na klupi Rendžersa Grejem Merti probaće da donese prvi veći trofej svom klubu u poslednjoj deceniji. Rendžers nije podigao trofej u kupu od 2009. godine. Bili su blizu 2016. kada su nesrećno poraženi od Hibernijana u finalu kupa.

Rodžersove glavne uzdanice će i na ovom meču biti Skot Braun i Musa Dembele, dok navijači gostiju polažu nade u Džejmija Marfija i Alfreda Morelosa. Kolumbijac se odlično uklopio nakon transfera iz Helsinkija, trenutno je drugi strelac lige sa 14 golova. 

Dok je Rendžers ove sezone igrao po principu toplo-hladno, Seltik je dosad samo dvaput poražen u Premijeršipu pa je zato i favorit na ovom susretu. Ukoliko bude nerešeno, igraće se i drugi meč.

Madervel je ubedljivim trijumfom nad Aberdinom (3:0) izborio plasman u finale. 

 

Foto: Action Images


tagovi

SeltikGlasgov RendžersŠkotska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara