"Duel iz prošle sezone: Vlatko Čančar i Novica Veličković"
"Duel iz prošle sezone: Vlatko Čančar i Novica Veličković"

Derbi u Sremskoj Mitrovici: Veličković za jači Partizan, Mega traži veliki skalp pred očima NBA skauta

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.11.17. | 11:37

Marko Čakarević i dalje van tima zbog povrede, Andreja Stevanović neizvestan...

Duel iz prošle sezone: Vlatko Čančar i Novica Veličković

Posle tri uzastopna poraza i velikih napora u sedmici punoj izazova Partizan nema mnogo opcija, već samo jednu - da pobedi osveženu Megu i stavi tačku na crnu seriju (TV Arenasport, 19.00).

Izabrane vesti

Za ostvarenje zacrtanog cilja Parni valjak imaće podršku svog mašinovođe - Novice Veličkovića. Kapiten crno-belih vraća se u sastav pošto je izostao u meču protiv Lokomotive iz Krasnodara zbog umora. Opet, trener Miroslav Nikolić neće moći da računa na povređenog Marka Čakarevića, dok je mladi šuter Andreja Stevanović i dalje neizvestan i do poslednjeg trenutka neće biti poznato da li će se naći u sastavu.
"Mega je jako kvalitetna ekipa. Dobro igraju i odmorni su jer ove sezone igraju jednu utakmicu nedeljno, pa imaju više vremena za trening i pripremu. Mi u Mitrovicu idemo da damo sve od sebe. Igramo sve bolje, i očekujemo da u utakmici na jednu loptu izborimo šansu za pobedu. Što se sastava tiče, oni koji budu najspremniji, igraće protiv Mege", izjavio je Miroslav Nikolić.

 

8253: (2,15) Mega Bemaks (14,5) Partizan (1,80)

Izabranici trenera Dejana Milojevića crno-bele dočekuju u dobrom raspoloženju posle ubedljive pobede u prošlom kolu u Skoplju, gde je savladan MZT rezultatom 92:76 uz izrazito dominantnu igru u prvih 20 minuta. Dobra vest za Megu je da će najbolji igrač Dilan Enis biti potpuno spreman za predstojeći izazov, pošto je minulih dana osetio manji bol u leđima kao posledicu onog nezgodnog pada posle jednog zakucavanja u Skoplju. 
"Dočekujemo Partizan koji je pokazao da je jako kvalitetna ekipa koja je sposobna da veoma često ubaci 90 i više poena protivnicima. Meč dočekujemo u dobrom raspoloženju posle odlične igre i pobede u Skoplju. Moramo da odigramo veoma agresivno i pametno u odbrani i da pokušamo da nametnemo naš ritam. Ukoliko uspemo u tome, verujem da ćemo imati šansu da iz ovog duela izađemo kao pobednici", veruje Dejan Milojević.

Talentovani sastav Mege nada se da će pred očima oko desetak NBA skauta, koji su najavili dolazak u dvoranu Pinki, uspeti da uzmu veliki skalp Partizanu i zatvore dva poglavlja - mali niz neuspeha na domaćem terenu ove sezone (dva uzastopna poraza), ali i seriju od četiri poraza u duelima sa crno-belima.

Svaki od njih, inače, završen je jednocifrenom pobedom Partizana i samo jednom se desilo da ukupan broj ubačenih poena bude manji od 157. 

ABA LIGA - 8. KOLO

Petak
Cibona - Zadar 78:80 (19:19, 21:16, 14:20, 24:25)
/Melvin 18 - Nouels 21/

Subota
19.00: (2,15) Mega Bemaks (14,5) Partizan (1,80)

Nedelja
17.00: (1,07) Crvena zvezda (25,0) FMP (8,50)

19.00: (1,80) Budućnost (14,5) Cedevita (2,15)
21.00: (1,30) Olimpija (16,0) MZT (3,90)

Ponedeljak
21.00: (1,55) Mornar (14,5) Igokea (2,70)

(FOTO: MN Press)


tagovi

Jadranska ligaMega LeksNovica VeličkovićFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara