Derbi za početak

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.02.19. | 08:55

Slovan je zadržao prvog strelca lige Andraža Šporara

Kreću Slovaci. I to derbijem. Utakmicom koja bi u značajnoj meri mogla da odredi dalji tok šampionske trke. U subotu od 16 sati na MOL arenu stiže Slovan iz Bratislave.

Dunajska Streda (DAC) iza sebe ima odličnu polusezonu što joj je omogućilo da se na proleće bori za titulu s daleko slavnijim rivalom. Slovan u ovaj derbi ulazi sa osam bodova viška i perfektnim učinkom u gostima u prvom delu sezone (8-0-0), međutim ni Dunajska Streda još nema poraz pred svojim navijačima (6-3-0), što obećava veliku borbu.

Izabrane vesti

Ono što se izdogađalo tokom pauze, odnosno za vreme zimske fudbalske pijace, nije zanemarljivo, zato treba podvući da je Dunajska Streda ostala bez najboljeg strelca – Jusufa Baja, momka iz Obale Slonovače kog je za 2.500.000 evra kupio Seltik. Adekvatna zamena nije angažovana, a Bajo je postigao gotovo trećinu pogodaka DAC-a jesenas.

S druge strane Slovan je zadržao prvog strelca lige Andraža Šporara, te angažovao iskusnog štopera, Mađara Guzmiča. Otišao doduše jeste Vukan Savićević, međutim njegov učinak nije spektakularan u prvom delu šampionata.

Tim iz Bratislave na svom terenu dobio je Dunajsku Stredu jesenas sa 3:2. DAC je slavio na dva od tri poslednja meča protiv ovog rivala pred svojim navijačima...

POSLEDNJIH PET

DAC
ESBJERG (N), PRIJATELJSKA 0:0 
ČIKSEREDA (N), PRIJATELJSKA 3:2 
OLIMPIJA (N), PRIJATELJSKA 3:2 
MATERZBURG (D), PRIJATELJSKA 3:0 
GABČIKOVO (D), PRIJATELJSKA 7:1 

SLOVAN BRATISLAVA
GZIRA JUNAJTED (G), PRIJATELJSKA 4:3 
RUBIN (N), PRIJATELJSKA 2:2
TROMSE (N), PRIJATELJSKA 2:3 
ŠONAN BELMARE (N), PRIJATELJSKA 4:2 
SPARTAK MOSKVA (N), PRIJATELJSKA 3:1 

MEĐUSOBNI SKOR
29 5 5 19 21:51

SLOVAČKA 1 - 19. KOLO:

Subota

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

Foto: Shutterstock


tagovi

Slovačka 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara