""
""

Dešan skautirao igrača za reprezentaciju, ali nije znao jednu stvar - u pitanju je igrač Senegala

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.02.16. | 16:45

Neverovatan propust nekada slavnog fudbalera...

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan krenuo je lagano u proces skautiranja igrača za reprezentativne obaveze koje se očekuju na predstojećem Evropskom prvenstvu, gde su upravo Trikolori domaćini. U samo nekoliko dana Dešan je obišao sve najvažnije klubove i lige u kojim igraju potencijalni kandidati, posle čega je usledio i njegov raport na uglednoj francuskoj televiziji Kanal +

Izabrane vesti

Voditelja programa interesovalo je da li postoji šansa da bi ovog leta poziv mogao da dobije jedan od najtraženijih štopera Evrope, Emerik Laport? Didije Dešan imao je vrlo interesantan odgovor.
"Postoji šansa, ali je konkurencija prilično jaka. Tu su Matje iz Barselone i Kulibali iz Napolija", rekao je Dešan, nesvestan da je napravio neverovatnu grešku. 

Sve je to u redu, što je nekadašnji trener Juventusa, Marselja i Monaka skautirao veliki broj igrača, ali očigledno je ispustio jednu jako važnu stvar - Kalidu Kulibali iz Napolija je reprezentativac Senegala i da je već odigrao pet utakmica. Istina, Senegal jeste bio francuska kolonija jedno vreme, ali verujemo da je i Dešan upoznat sa jasnim pravilima FIFA, koja jasno kažu da Kulibali sada ni pod kojim uslovima ne može da postane reprezentativac Francuske, s obzirom da je Senegal predstavljao u zvaničnim utakmicama.

Ali razumemo ga, mnogo je posla, umori se čovek...

MOZZART Sport pratite i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalFudbalska reprezentacija FrancuskeKalidu KulibaliFrancuskaEvropaeuro 2016Emerik LaportDidije Dešan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara