Dileta Leota (©Instagram/dilettaleotta)
Dileta Leota (©Instagram/dilettaleotta)

Dileta Leota o teškim počecima: Pričali su da sam tu samo zbog svojih grudi

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.05.24. | 02:01

"Tog popodnevna sam se dobro isplakala, a onda se probudio lav u meni. Diplomirala sam kako nikada više ne bi mogli da mi kažu tako nešto", priseća se poznata voditeljka

Jedna od najpoznatijih i najlepših TV voditeljki u svetu fudbala, verenica Njukaslovog golmana Lorisa Karijusa, 32-godišnja Sicilijanka Dileta Leota, u intervjuu za F Magazin prisetila se početka svoje novinarske karijere i seksističkih komentara sa kojima je morala da se susreće čak i od kolega i koleginica.

Izabrane vesti

"Najviše ih je dolazilo od žena. Uglavnom je to bila kritika na račun mog oblačenja. Govorile bi mi da ne mogu tako obučena na stadion", prisetila se voditeljka popularne sportske platforme DAZN.

Leota ističe da ju je najviše pogodio komentar njenog bujnog poprsja.

"Ovde si samo zbog svojih velikih grudi, taj komentar mi je najviše zasmetao. Kolega sa Skaj Sporta mi je rekao da ljudi pričaju okolo o meni. Tek sam bila stigla, imala sam 20 godina i to je me je mnogo pogoilo. Tog popodneva sam se dobro isplakala, a onda se probudio lav u meni. Diplomirala sam (prava) kako nikada više ne bi mogli da mi kažu tako nešto", objašnjava Leota.

U zaštitu mlađe koleginice stala je čuvena Paola Ferari, voditeljska sportskog programa na televiziji RAI tokom devedesetih godina prošlog veka,

"Dileta je inteligentna i srećna, zarađuje mnogo novca. Ona je veoma dobra u svom poslu, ali to niko ne primećuje, niko ne priča o tome", istakla je gospođa Ferari, koja je ranije i sama kritikovala mlađu koleginicu zbog načina oblačenja, smatrajući da "podstiče golotinju koja je korak unazad za žene u industriji".



tagovi

EXTRA TIMESerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara