Divim se Navaru, ima potez koji bih jako voleo da iskopiram (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.09.18. | 17:10

Stef Kari o legendi evropske košarke

Evropska košarkaška javnost ostala je podeljenog mišljenja posle velike prašine koja se podigla zbog odlaska Huan Karlosa Navara u penziju, uprkos njegovoj želji da odigra još jednu sezonu u Barseloni. Vrhuška kluba odlučila je ipak da svoju legendu prerano strpa u direktorsku fotelju i praktično prisilno natera da okači patike o klin, što je španskooj legendi teško palo.

Bez obzira na sve, njegovo nasleđe pokušaće od zaborava da sačuvaju majstori ove igre koji danas vedre i oblače košarkaškim parketima širom planete. Stef Kari jedan je od revolucionara igre pod obručima i njegove poteze današnjih klinci "skidaju" kad god ugrabe mogućnost. 

Izabrane vesti

Ipak, verovatno najbolji šuter današnjice želi i dalje da se usavršava, ali i da od najefikasnijeg igrača Evrolige skine jedan potez koji mu je ostao urezan u sećanje.
“Huan Karlos jedan je od mojih omiljenih igrača u španskom timu, a imao je i jedan potez koji me je oduševio kada smo igrali Mundobasket 2010. godine. Naime, uspeo je da postigne trojku s jedne noge i oduševio sve. Ja želim da to iskopiram i probam da iskoristim u mojoj igri“, rekao je Kari u razgovoru za špansku televiziju La Seksta.

Šut o kojem je Kari govorio dogodio se ipak na Evrobasketu 2011. godine, a ne na Mundobasketu 2010, u polufinalu protiv Makedonije. Tada je Navaro ubacio čak 35 poena i odigrao verovatno i najbolju utakmicu u svojoj reprezentativnoj karijeri. Španija je tada osvojila evropsko zlato, a Navaro je bio MVP turnira. SAD i Španija se na Mundobasketu nisu sreli, jer je Srbija izbacila Furiju u četvrtfinalu posle one nezaboravne trojke Miloša Teodosića u dramatičnom finišu.

Foto: Action Images


tagovi

Stef KariHuan Karlos Navaro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara