""
""

Divljak i ubica

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.12.17. | 18:39

"Šta da radim ako me povuku za kosu? Zvuči kao šala, ali to zaista boli", rekao je Felaini

Maruan Felaini veruje da je nefer označen u engleskom fudbalu kao "divljak" i "ubica". On će ostati bez ugovora na kraju sezone i čeka poboljšanu ponudu Mančester Junajteda pošto je odbio nove uslove. Biće slobodan da pregovara sa drugim klubovima, a interesuje se za njega Bešiktaš.

Ovaj 30-godišnjak je izazvao podeljena mišljenja kod navijača otakako je došao iz Evertona za 27.500.000 funti.

Izabrane vesti

Njegov borbeni pristup utakmicama ga je načinio metom kritika. Dobijao je isključenja zbog sukoba s Aguerom, te zbog udarca laktom Roberta Huta jer ga je defanzivac povukao za kosu.
"Označili su me kao agresivnog igrača, ubicu! Gledajte, ja jesam fanatičan. Tim koji više želi - pobeđuje. Ali, bilo je momenata iz kojih sam ja neopravdano ´izlazio´ kao divljak".

Očigledno je mislio na situaciju sa Hutom.
"Šta da radim ako me povuku za kosu? Zvuči kao šala, ali to zaista boli", kaže Felaini.

Tu je i susret s Aguerom.
"Prošle sezone sam bio suspendovan posle derbija protiv Sitija zbog poteza glavom protiv Aguera. Kročio je ispred mene i pao ´mrtav´. Ali, ne, ja sam dobio crveni".

Njegov temperament je često meta.
"Protivnici se obično trude da me provociraju, ali znate li koliko sam žutih kartona dobio prošle sezone? Četiri - u 45 mečeva. Nikada nisam uništio ničiju karijeru".

Felaini ima problema s kolenom, a setio se i napada Šejna Longa na njega u septembru.
"Vidite kakvu sam nenormalnu sreću imao? Mogao je da mi polomi nogu. Bez trake oko zgloba, sigurno bi bila polomljena noga i bio bih šest meseci van terena. Da sam ja to uradio, bio bih suspendovan na tri meča, možda pet. Kunem vam se. Dobio je žuti karton, izvinio se, i to je to".

Izgleda da mu je svake priče o novom dokazivanju i pokazivanju - preko glave.
"Više ne moram nikome ništa da dokazujem - ni u Engleskoj, niti Belgiji. Može da bude kritika sa svih strana, ali mene to ne dotačinje. Do prve godine u Junajtedu nikada nisam bio pod paljbom. To se dogodilo i nisam bio dobar u tome. Zašto bih brinuo šta bivši igrači kažu o meni? Njihovo vreme je davno prošlo. Fudbal je pun licemerstva".

Na šta misliš tačno?
"Verujte mi, video sam mnogo toga. Imao sam posla sa igračima koji su bili odlični, ali i sa onim koji su me razočarali. Bilo je igrača koji prema vašem mišljenju imaju jak karatker, ali su za mene bili slabići".

Šta dalje?
"Ovo je moja deseta sezona u Engleskoj. Trener mi je neko ko poštuje izbor igrača, pričali smo o tome. Da me Junajted više ne želi, rekao bi mi to pre dosta vremena. Dali su mi ponudu, biće verovatno još jedna. Ne znam da li ću prihvatiti. Takve odluke se ne donose u žurbi", rekao je Felaini.

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEvropaMaruan Felainimeđunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara