Đorđe Despotović se sa hladnog Urala seli u toplije krajeve

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.12.19. | 16:39

Pregovori u toku

Još jedan srpski fudbaler koji bi u zimskom prelaznom roku trebalo da promeni klub je Đorđe Despotović.

Nekadašnje Zvezdino dete, a danas napadač ruskog prvoligaša Orenburga je u pregovorima sa još jednim tamošnjim prvoligašem – Sočijem.

Izabrane vesti

Iako je Soči poslednjeplasirani na tabeli sa samo 15 bodova na polusezoni, plan je da se u zimskom prelaznom roku pojačaju i da opstanu u ligi. A direktan rival im je Despotovićev Orenburg koji ima četiri boda više i treći je otpozadi na prvenstvenoj lestvici.

Soči je debitant u ruskoj Premijer ligi, ali je reč o veoma ambicioznom klubu koji je u ovom obliku osnovan pre samo 18 meseci kada je Dinamo iz Sankt Peterburga prebačen u Soči. Fudbal je bio nešto što je nedostajalo najpopularnijem i najelitnijem ruskom letovalištu na obali Crnog mora.

Trener Sočija od pre nekoliko dana je Vladimir Fedotov koji je pre toga radio četiri godine u Orenburgu kao pomoćnik, a onda i kao glavni trener. Tamo je i upoznao Đorđa Despotovića kojeg je 2018. doveo u Orenburg iz kazahstanke Astane. Despotović se ove sezone pokazao kao najbolji igrač Orenburga, postigao je šest golova na 16 utakmica i čak dobio poziv selektora Ljubiše Tumbakovića.

Prelazak u poslednjeplasirani tim prvenstva nosi sa sobom rizik, ali odlazak sa hladnog Urala i u topli Soči takođe donosi i prednosti. Plus što bi trener Fedotov bio garancija ozbiljne minutaže, a verovatno bi i Soči mogao da bolje plati srpskog napadača. Ruski mediji otkrivaju da su pregovori između dva kluba u toku, a da dogovor nije daleko jer Despotovićev ugovor istiće na kraju szeone, pa obeštećenje ne bi trebalo da bude veliko.

(FOTO: MN press)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara