Đukićev sitan vez: Buđenje najskupljeg, pečat najmlađih

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.02.18. | 15:51

Dobra izdanja Sume, Đerleka, Zdjelara i Miletića u prvoj pobedi Partizana tokom priprema na Kipru, savladan Ermis - 4:0

Treća - sreća. Konačno je proradio Parni valjak. U prvoj utakmici je imao prazan hod i ispoljio neefikasnost protiv Poljaka, u drugoj je bio zaglibljen i bez goriva da se trka sa Česima, a u proveri sa Ermisom spojio lepo i korisno, nagovestivši da bi u drugom delu sezone mogao da se osloni na najskupljeg i najmlađeg prvotimca: Ermis - Partizan 0:4.

Posle sudara sa osomoplasiranim timom ovdašnjeg prvenstva Miroslav Đukić bi morao da bude zadovoljan načinom na koji je igrao njegov tim. Pre svih, često kritikovani i iz usta šefa struke, Sejduba Suma. Sveže "izašao" iz povrede, Gvinejac je prvi susret u 2018. obeležio vrlo dobrom partijom, preuzimao odgovornost, nudio se, tražio rešenja, ulazio u "meso", naterao saigrače da mu veruju, a kao kruna takvog pristupa stigao je gol.

Izabrane vesti

Već u 19. minutu u Aradipu, predgrađu Larnake, Suma je filigranski precizno izveo slobodan udarac, posle faula nad Ognjenom Ožegovićem, sebe nametnuo kao jednog od lidera ekipe, a crno-belima omogućio da igraju mirnije protiv rivala koji je prijateljski duel shvatio kao takmičarski, prednjačivši u oštroj igri.
"Kako može da bude faul za njih, kad je on mene udario", zbunjen je bio odlukama češkog sudije Saša Zdjelar, starter posle samo dva treninga, a posle 45 minuta već oslonac u veznom redu, jer je odmah pokazao kakvo će pojačanje biti za srpskog šampiona.

Novajlija iz Olimpijakosa "držao" je centralni deo terena i omogućio saigračima da pokažu šta umeju. Na primer, Arminu Đerleku. Ubedljivo najmlađi član Partizanove ekspedicije na Kipru - tek 15. jula postaje punoletan - birao je jednostavna rešenja, odigravao iz prve, pomagao u odbrani i demonstracijom ogromnog potencijala oduševio saigrače i prvog pretpostavljenog.
"Bravo, Đerlek, tako treba", čuo se glas trenera Miroslava Đukića još u prvom poluvremenu.

Armin Đerlek

Početkom drugog mladi Novopazarac  je prvim pogotkom za seniore Partizana, posle sjajne akcije Đ. Jovanović-Suma-Nemanja G. Miletić, sebi napumpao samopouzdanje, a navijačima dao temu za razmišljanje kad bi mogli da ga vide i na zvaničnoj utakmici. Deluje da će imati šta da vide.

U kombinovanom sastavu, crno-beli su držali rivala daleko od gola. Jedinu pravu pretnju Ermisa, ne iz izgrađene šanse, već odbitka, osujetio je Vladimir Stojković, dok je u polju, osim Sume, Đerleka i Zdjelara pohvale zaslužio Nemanja G. Miletić. U prvom delu sigurno je delovao na poziciji štopera, u nastavku miran na matičnom mestu levog beka, spreman čak i da zapreti...
"Idemo, pozicija", nije dozvoljavao Miroslav Đukić opuštanje igračima ni posle ubedljive prednosti, uvećane pred kraj, zahvaljujući rezervistima.

Presečenim pasom na centru Saša Ilić je "izbacio" danas veoma raspoloženog Đorđa Jovanovića, a mladi centarfor, pošto je prethodnu priliku propustio, nesebično odložio za Vladimira Đilasa. Iskusni centarfor je lako poentirao za ubedljiv trijumf i najavu da bi nešto slično Partizan mogao da reprizira u subotu protiv Teplica iz Češke. Šlag na tortu sipao je u 90. minutu utakmice Đorđe Jovanović, koji je prelepim lobom - nešto nalik onom Ramiresovom protiv Barselone - krunisao dobru igru Partizana.

 

 

ERMIS - PARTIZAN 0:4 (0:1)
/Suma 19, Đerlek 54, Đilas 76, Jovanović 90/

Aradipu
Stadion Ermisa
Gledalaca
: oko 300
Sudija: Ondrej Lerč (Češka)
Žuti karton: Cumu, Zaharija (Ermis)

ERMIS: Panaji - Damčevski, Monteiro, Saltis, Dos Santos - Kezos, Teodoru, Pumas, Pim, Konstantinu - Cumu. Igrali su još: Solakis, Sava, Litras, Emeghara, Martinjuk, Zaharija, Artabe. Trener: Kostas Kajafas.

PARTIZAN: Stojković - Cucin, Nemanja R. Miletić (od 46. Marković), Nemanja G. Miletić, Urošević (od 46. Bošnjak) - Radin (od 59. Pantić), Zdjelar (od 46. Ilić), Đerlek, Suma (od 63. S. Jovanović) - Tavamba (od 46. Đilas), Ožegović (od 46. Đ. Jovanović).

(FOTO: FK Partizan)


tagovi

Đorđe JovanovićArmin ĐerlekVladimir ĐilasSejduba Suma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara