""
""

Dmitrović bez prava na alibi: Glavu gore Čačani!

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.08.16. | 12:18

Borac ne sme da kapitulira kraj Morave u susretu s Radničkim iz Niša, tako kaže Ljubiša Dmitrović, koji će do utakmice morati da proguta još po koju gorku pilulu i prebrodi mogući izostanak kapitena Maslaća i iskusnog Kostića

Trese se Ovčar i Kablar, a Morava mutna teče kraj stadiona prošlogodišnje babaroge Superlige Srbije. Posle tri startna poraza fudbaleri Borca u okviru 4. kola Superlige Srbije nemaju prava na alibi na  Gradskom stadionu u Čačku. Neugodna je trenutna situacija u redovima Zebri, pa o bilo kakvoj gorčini i izgovorima pred gostovanje Radničkog iz Niša ne sme ni da se šapuće u Čačku. Tako razmišlja i Ljubiša Dmitrović, jer je Borac sve kredite u prva tri kola potrošio, tako da Vujaklija, Zoćević, Maslać, Pirgo i drugovi nemaju više čime da se zaduže kod s pravom teško deprimiranih navijača.

Izabrane vesti

„Potpuno svesni situacije u kojoj se nalazimo, jer dočekujemo Radnički. Imamo velikih kadrovskih problema, bez osvojenog boda smo, a nismo nijednom zatresli protivničku mrežu. Sve su to otežavajuće okolnosti, ali nemamo pravo na alibi. Moramo podići glavu, maksimalno se mobilisati i dati sve od sebe da konačno krenemo sa nule. Znam da to sutra nikako neće biti lako jer nam u goste dolazi kvalitetan protivnik koji je igrama i rezultatima u prva tri kola nagovestio borbu za gornji deo tabele. Radnički ima iskusne igrače, a ja opet ponavljam da mi protivnika ne možemo birati i da maksimalno mobilisani moramo ostaviti zadnji atom snage na terenu. Da li će to biti dovoljno za pozitivan rezultat videćemo već sutra'' - počeo je svoje kazivanje zabrinuti Dmitrović koji je u ovogodišnji pohod u Superligi Srbije krenuo poletno, onako kako dolikuje klubu čije su želje ovoga leta gađale gornji deo tabele.

Tako je ovih dana u gradu na Moravi, a znakovi pitanja, neizvesnost i kratak period žala za ostavljenim bodovima u Gornjem Milanovcu, Beogradu, ali i na kućnom pragu lebde i prete. Ko će igrati na meču s Radničkim iz Niša?

„Tanasin verovatno neće biti u kombinaciji zbog crvenog kartona. Pod znakom pitanja su Maslać i Kostić. Koliko znače za ovaj tim ne treba posebno govoriti. Imali smo još pehova, ali sve to moramo ostaviti po strani. Mladi igrači čekaju šansu i naša obaveza, a i plan je da im pružimo. Još jednom kažem da ćemo sutra dati sve od sebe. Nadam se da će i publika sve to prepoznati i dati nam vetar u leđa kako bi došli do pozitivnog rezultata protiv još jednom ponavljam veoma kvalitetnog protivnika“, zaključio je Ljubiša Dmitrović.

Po svemu sudeći, ponovo će biti teške noge Zebrama. Ako na teren ne izađe Mario Maslać, ali ako je i Kostić pod znakom pitanja, onda će se zamena za iskustvo tražiti u energiji mladih. Ako se sve to uzme u obzir, Dmitrović se danas nalazi pred belim papirom na koga treba staviti „samo“ 11 imena za otpor i prvi udar na stabilnu ekipu Radničkog. Zato će Zebrama trebati i više od igre, jer u ovom trenutku samo pobeda i ništa drugo Borac spašava...

Utakmica između Borca i Radničkog iz Niša igra se u sredu na Gradskom stadionu u Čačku od 20 časova.

Piše: Miloš Milić

(FOTO: MN PRESS)


tagovi

Zoran Kostić PirgoSuperligaSrđan VujaklijaRadnički NišMario MaslaćLjubiša DmitrovićBorac ČačakAleksandar Tanasin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara