""
""

Do „izvora“ dva putića: Jednim gazi Zvezdina četa, drugim Mega momci!

Vreme čitanja: 4min | sub. 06.06.15. | 11:42

Počinje polufinale plej-ofa Superlige Srbije...

Maratonska trka u srpskoj klupskoj košarci ulazi u završnu krivinu. Posle 14 ekspresno odigranih rundi u Superligi na red je došao i najzanimljiviji deo sezone, koji će odgonetnuti veliku misteriju - da li će Srbija dobiti novog šampiona ili će se nastaviti suverena vladavina Partizana, koji već 13 godina sedi na tronu. Konkurencija je ove godine izuzetno jaka, a pored neprikosnovenog vladara iz Humske, tu su još Mega Leks, Metalac iz Valjeva i Crvena zvezda, kao novopečeni šampion Jadranske lige i prvoplasirani tim ligaškog dela prvenstva. 

Izabrane vesti

U polufinalnim borbama koplja će ukrstiti stari poznanici - Crvena zvezda i Mega Leks (18 časova, hala Pionir), odnosno Partizan i Metalac (7. jun, 20.00, hala Pionir). Format polufinala je jednostavan - prvi tim koji dođe do dve pobede u seriji odlazi u finale, a igra se po sistemu "1-1-1". 

Prema informacijama koje stižu iz kladionice MOZZART, Crvena zvezda je apsolutni favorit u ovom susretu i kvota na pobedu domaćina je 1,05! S druge strane, trijumf ekipe iz Sremske Mitrovice doneće kvotu 10,00. Sve kvote za ovaj susret možete pogledati OVDE.

Klub sa Malog Kalemegdana prvi deo sezone završio je na vrhu tabele, sa 13 pobeda i samo jednim porazom, koliko je imao i Partizan, a crveno-beli su upravo jedini poraz u tom delu doživeli protiv najvećeg protivnika, u poslednjem kolu. Tada je Parni valjak umalo "pregazio" Zvezdinu prednost od 16 poena iz prvog susreta i preuzeo prvu poziciju na tabeli, ali je ekipa Dejana Radonjića na kraju uspela da se odbrani i overi prvu poziciju. 
"Bili smo nedovoljno agresivni u odbrani, zatajili smo u skoku i dozvolili protivniku dosta otvorenih šuteva i lakih poena, što je kvalitetan rival kao što je to Partizan na pravi način iskoristio. Međutim, važno je da smo svesni grešaka koje smo napravili i čvrsto rešili da ih ispravimo već u prvom duelu sa Mega Leksom", rekao je Nemanja Dangubić pred duel sa Megom rekao sledeće:
"Ne osvrćemo se mnogo na dosadašnji skor jer se u polufinalu plej-ofa to ne računa. Polufinalna serija kreće od nule i zato sve ono što se dešavalo pre toga nema preteranu važnost. Ulog u ovim duelima je zaista veliki, a to je plasman u finale i borba za još jedan trofej ove sezone i samo smo na to fokusirani. Odigrali smo mnogo međusobnih mečeva i nema nepoznanica i iznenađenja".

Mladi srpski košarkaš je na račun bivšeg kluba imao samo reči hvale. 
"Igraju veoma brzo, a svi mečevi koje smo odigrali ove takmičarske godine bili su veoma neizvesni. Neophodno je da od starta utakmice uđemo u ritam koji nama odgovara i da čvrstom odbranom nametnemo naš stil", poručio je krilni igrač Zvezde.

Puleni Dejana Milojevića za trijumf protiv Crvene zvezde ne znaju već godinu dana. Tačnije od prošlogodišnjih duela u polufinalu plej-ofa, kada su crveno-beli slavili rezultatom 2:1. Od tada pa do danas Zvezda je vezala sedam pobeda, uključujući i onu u finalu Kupa Radivoja Koraća, koju je beogradski sastav dobio posle prave drame u niškom Čairu. 

Dueli dva kluba često su jako neizvesni i neretko samo jedna lopta odlučuje pitanje pobednika. Toga je svestan i 22-godišnji plejmejker Mege Nenad Miljenović, koji nije želeo da preti favorizovanom rivalu, ali nije podigao ni belu zastavicu unapred. 
"Nema tu šta mnogo da se krije, Zvezda je tim sa većim budžetom od našeg, ima bolje i iskusnije igrače od nas. Zato i jesu šampioni Jadrana i prvi tim ligaškog dela Superlige. Mi smo naš cilj ostvarili, obezbedili smo još jedno učešće u Jadranskoj ligi i sada nam ostaje samo da igramo za našu dušu i uživamo u košarci", rekao je Miljenović za MOZZART Sport. 
"Znamo da dugo nismo pobedili Zvezdu, čini mi se od prošlogodišnjeg plej-ofa. Ali, od tad smo odigrali nekoliko neizvesnih utakmica, na jedan posed i sada želimo da istrčimo na parket Pionira i damo sve od sebe da se Zvezdi suprotstavimo na adekvatan način".

Srpskog internacionalca ne zavarava previše činjenica da je Zvezda doživela poraz u poslednjem kolu od Partizana, ali zna da Mega može mnogo toga da nauči iz tog meča.
"Iskreno, nismo mnogo pratili Zvezdu ove sezone, jer smo imali svojih obaveza u Superligi. Poraz od Partizana ne treba ništa da znači, ali jasno je da će Zvezdu malo otrezniti. U svakom slučaju, oni idu na najviše ciljeve. Mi se ne predajemo unapred, gledamo samo da što bolje odigramo i pokušamo da iskoristimo naše šanse za pobedu".

A kada govorimo o šansama i prednostima, Miljenović zna gde treba tražiti put do uspeha. 
"U ovoj polufinalnoj seriji ključ će biti odbrana. Odbrana i samo odbrana. Mi uvek idemo na posed više i igramo na veliki broj poena. Siguran sam da ćemo mi te poene pronaći i da ćemo taj deo priče ispuniti. Ali, ako budemo igrali dobru, agresivnu odbranu, ako budemo dobro zatvarali njihovu pik'n'rol igru i zatvorimo prilaze košu imamo šansu da pobedimo. Ako to ne budemo uradili, nećemo imati nikakve šanse da se izborimo sa Zvezdom", zaključio je jedan od najboljih srpskih plejmejkera.

Drugi susret na programu je već u ponedeljak u Sremskoj Mitrovici, kada je domaćin Mega Leks. Utakmica takođe počinje u 18 časova.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaPlej-of SuperligeNenad MiljenovićNemanja DangubićMega LeksFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara