"Branko Ilić"
"Branko Ilić"

Dogovoreno: Branko Ilić ide u Astanu, Partizan dobija 300.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.07.15. | 09:39

Reprezentativac Slovenije, ipak, napušta Humsku 1...

Branko IlićHteli su ga Turci, a dobiće Kazahstanci. Branko Ilić se ovog leta, ipak, seli iz Partizana i to na istok. Iako ga je dugo tražio Gectepe, a čak se pominjalo da je dogovor na pomolu, naredna destinacija štopera crno-belih trebalo bi da bude Astana.

Prema poslednjim informacijama, uprava kluba iz Humske 1 je prihvatila ponudu Astane u vrednosti od 300.000 evra na ime obeštećenja, pa će reprezentativac Slovenije uskoro napustiti bazu na pripremama na Pohorju i krenuti put glavnog grada nekadašnje sovjetske republike. Branko Ilić (32) će u Astani postati saigrač Nemanje Maksimovića, bivše nade Crvene zvezde, koji je golom protiv Brazila pre dve sedmice doneo Srbiji titulu prvaka sveta u omladinskoj konkurenciji.

Izabrane vesti

Rukovodioci Partizana nisu se previše trudili da zadrže Branka Ilića ovog leta, smatrajući da je njegova plata u vrednosti od 160.000 evra preveliko opterećenje za klupski budžet. Razočaranje takvim stavom pretpostavljenih nije krio ni sam fudbaler, koji se posle odmora i priključivanja saigračima posvetio i potrazi za novom sredinom, a izbor je pao na Astanu.

>>> NAJNOVIJE INFORMACIJE SA FUDBALSKE PIJACE PRATITE OVDE <<<

Reč je o klubu koji ima kratku istoriju (nastao 2009. fuzijom Alma Ata i Megasporta), ali veliko bogatstvo, jer igra na modernoj areni kapaciteta 30.000 mesta i u prilici je da kupuje igrače reprezentativnog kalibra. To potvrđuje ne samo dolazak Nemanje Maksimovića i navodni milionski ugovor zlatnom Orliću, kao i angažman Branka Ilića, koji iza sebe ima iskustvo u vidu 59 utakmica za reprezentaciju Slovenije.

S obzirom da ga je prošlog leta doveo kao slobodnog igrača, jasno je da je Partizan na transferu Branka Ilića odlično prošao. U kasu kluba će ući 300.000 evra, a fudbaler koji može da igra na više mesta u timu (štoper, desni bek, zadnji vezni) se i te kako isplatio crno-belima, minule sezone odigrao je 44 utakmice u svim takmičenjima i postigao četiri gola, što sugeriše da će biti pojačanje i za Astanu.

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK Partizanletnji prelazni rok 2015Branko IlićAstana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara