"Donald i Everton na jednom od prethodnih derbija"
"Donald i Everton na jednom od prethodnih derbija"

Donaldova poruka Evertonu: Ne možeš protiv celog sveta

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.02.17. | 08:37

Danas kazne za „slučaj Banjica“

Donald i Everton na jednom od prethodnih derbijaVezista Crvene zvezde Mičel Donald solidarisao se sa kolegom po poziciji iz tabora Partizana, Evertonom Luizom, posle rasističkih napada dela navijača Rada, ali je istakao da je Brazilac za vreme ili posle meča na Banjici trebalo da nađe drugi način kako bi se razračunao sa sumanutom pojavom sa tribina, a ne da ka njima pokazuje srednji prst.

Holandski fudbaler jasno je stao na stranu Brazilca, sa kojim je vodio oštre duele na tri prethodna večita derbija, a novi ih očekuje već naredne subote, na Marakani.
Mogu da razumem da je to za Evertona bio težak trenutak, kao što bi bilo i za druge igrače, ali u takvim situacijama moraš da budeš pametniji. Ako svi ispuštaju razne zvukove ili čak bacaju banane moraš da znaš da ne možeš da se boriš sa celim svetom. Trebalo bi naći drugi način da se izboriš sa tim. To se ne dešava samo ovde, već svuda u svetu“, rekao je Donald, a prenosi Alo.

Izabrane vesti

Razume se, osuđuje i vezista crveno-belih pojavu rasizma, uočenog među pojedincima na stadionu Rada, tokom prolećne premijere.
Nevezano za to da li je nečija boja kože crna, bela, žuta, svakog treba poštovati. Ako ti se ne dopada određeni fudbaler, reci nešto o njegovoj igri, boju kože nije neophodno isticati. Nebitno iz kog kluba je igrač, ovo pričam kao čovek, a ne kao fudbaler“, dodao je Donald.

Alo, takođe, navodi da će akteri incidenta koji se zbio po okonačnju susreta Rad - Partizan (0:1) biti drastično kažnjeni.
„Bilo je šta je bilo i  ništa ne može da se promeni. Udruženje Zajednice Superlige je reagovalo i materijal je diostavljen Disciplinskoj komisiji. Sednica je danas i biće uobičajena procedura. Na Banjici se desio jedan od najtežih prekršaja, UEFA i civilizovan svet se svim silama bore protiv toga. Reagovaćemo kao savez koji pripada sistemu pod okriljem evropske kuće fudbala. Ne bih o sankcijama, moj glas je samo jedan, ne odlučujem sam“, predočio je Žarko Stevanović, predsednik Disciplinske komisije FSS.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

Žarko StevanovićSuperligaSrbijarasizamFK PartizanMičel DonaldEverton LuizDisciplinska komisija FSSFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara