"Slavlje fudbalera Donjeg Srema"
"Slavlje fudbalera Donjeg Srema"

Donjem Sremu se ne mili nazad u drugu ligu, Radnički i Pazar u problemu

Vreme čitanja: 4min | sub. 20.04.13. | 17:47

Ivica Jovanović doneo bodove OFK Beogradu, Hajduku ni igrač više nije bio dovoljan u pokrajinskom derbiju sa Vojvodinom

 

Slavlje fudbalera Donjeg SremaGolgeterski mršav početak 24. kola Superlige obzirom da su na prve tri utakmice postignuta samo tri pogotka, ali sasvim dovoljna za veliku radost u taboru OFK Beograda i pre svega Donjeg Srema, koji je u okršaju sa jednim od direktnih rivala za opstanak u eliti, Radničkim 1923, slavio sa 2:0 (0:0) i odmakao od zone ispadanja.

Izabrane vesti

Gosti iz Kragujevca su izgurali prvih 50 minuta utakmice, ali ih je u 52. konačno otvorio /upload/OldMozzartImages/img/news/b/c/d/1366472941127.JPG, koji je sjajno probio o desnoj strani i na petercu pronašao usamljenog Gorana Jankovića. Udarac pod prečku za vođstvo od 1:0, koje je kapiten Ognjan Damnjanović u 64, svojim sedmim golom u sezoni, duplirao za konačnih 2:0.

Tim iz Pećinaca, koji je ponovo igrao u Novom Sadu, tako je Radničkom pobegao na plus četiri, a sada mu u leđa gledaju i Hajduk, BSK Borča i Novi Pazar.
"Bili smo bolji, Radnički 1923 je imao samo jednu priliku, a mojoj ekipi moram da čestitam na borbenosti. Goran Janković je, uprkos godinama (35, prim.aut) pokazao da je jedan od boljih igrača u ligi. Radničkom želim svu sreću u borbi za opstanak", rekao je trener Donjeg Srema Bogić Bogićević čiji se tim posle dve utakmice na Suvači u Pećincima vratio "drugoj kući" na Karađorđu.
"Znači nam, naravno, kada se igra pred svojim navijačima, ali smo mi i u Novom Sadu gubili samo od realno jačih ekipa od nas. Možda je i bolje da igramo u Novom Sadu, jer smo u Pećincima pod pritiskom".

Kolega iz Radničkog Dejan Đurđević ocenio je da je poraz od Donjeg Srema najteži u poslednje vreme obzirom da je pretrpljen u dvoboju sa direktnim rivalom u borbi za opstanak.
"Prvo poluvreme je bilo korektno,  mislio sam da ćemo u drugom dodati gas i rešiti utakmicu u svoju korist. Međutim, primili smo taj gol u šestom minutu, a bukvalno 15 sekundi posle naše dvostruke izmene još jednom smo poklekli i to posle lopte koja je letela 40 metara, a to ne sme da se dešava ekipi koja želi da igra prvu ligu. Čeka nas težak raspored, ali moramo da se nadamo i dalje. Verujem u opstanak i moja je obaveza da prenesem igračima tu energiju".

Slavlje Romantičara posle gola Ivice JovanovićaOvaj poslednji zato što je na Karaburmi poklekao pred naletima OFK Beograda – 1:0 (0:0). Jedini gol na meču je u 75. minutu postigao Ivica Jovanović posle asistencije Marka Pavlovskog iz slobodnog udaraca.

Romantičari ponovo u gornjem domu, dok je Novi Pazar i dalje na tri koraka iznad zone ispadanja, a u narednom periodu ga čeka vrlo težak raspored – duel sa Partizanom kod kuće, pa Sloboda u Užicu, Voša pred svojim navijačima, Ivanjica...
"
Nemam puno komentara, odigrali smo dobro prvo poluvreme sa dva, tri zicera gde je bilo teže promašiti nego pogoditi, iskoristili smo umor fudbalera OFK Beograda od Kup utakmice. Međutim, u drugom je OFK bio onaj stari tim, koji igra, napada, pravi šanse. Našli smo se u dosta podređenom položaju i poraz je bio neminovan. OFK Beograd je bio bolji, nadigrao nas i mislim da je zasluženo pobedio", naveo je trener Pazaraca Nebojša Vučićević.

Zoran Milinković iz OFK Beograda saglasio sa njegovom ocenom utakmice.
"Dosta teška utakmica za nas posle srede i polufinala Kupa. Nismo uspeli da otvorimo utakmicu kako smo želeli, doduše imali smo i dosta sreće u prvom poluvremenu u nekim vrlo važnim momentima. U drugom poluvremenu uspeli smo da dođemo do igre, da izmenama promenimo tok igre i da osvojimo mnogo važna tri boda. Poželeo bi kolegi Vučećeviću puno uspeha u daljem radu, a svojim igračima bi čestitao na današnjoj pobedi”.

Nije lako ni Hajduku iz Kule, kojem u okršaju sa Vojvodinom nije pomogao ni igrač više. Na kraju samo 0:0, iako je Miroslav Vulićević već u 15. minutu morao van igre zbog drugog žutog kartona..

Hajduk, doduše, ima nešto povoljniji "horoskop" obzirom da naredne nedelje putuje u Suboticu, pa čeka Javor, ide na noge Slobodi, pa zatim i BSK-u... Međutim, Kuljani su samo stepenik iznad Radničkog 1923, pa nema sumnje da ćemo u finišu sezone gledati grčevitu borbu za opstanak.
"Pre početka utakmice bih bio zadovoljan bodom, ali zbog igrača više baš i nije. Mada nemam šta da zamerim igračima koji su dali sve od sebe protiv Vojvodine, finaliste Kupa i trećeplasirane ekipe na tabeli. Ovaj bod nam svakako znači, naročito što smo dobro odigrali protiv prvih pet ekipa prvenstva. Nadam se da ćemo osvojiti preko potrebne bodove u naredne tri utakmice i obezbediti  opstanak", rekao je šef struke Hajduka Milan Milanović.

Trener Voše Nebojša Vignjević mnogo raspoloženiji.
"Znali smo da će biti teško u Kuli, ispratili smo utakmicu Hajduka sa Partizanom. Otežano smo odigrali meč zbog ranog ostajanja bez jednog igrača, ali smo se junački borili i bili izdržljivi. Iako smo igrali u nešto izmenjenom sastavu zbog ispražnjenosti ekipe posle polufinala Kupa, a i želeo sam da pružim priliku mlađim igračima koji su se odlično pokazali. Čestitao bih Hajduku na borbenoj utakmici i poželeo sreću u nastavku prvenstva". 

SUPERLIGA – 24. kolo:

OFK Beograd  - Novi Pazar 1:0 (0:0)
/Jovanović 75/

Hajduk – Vojvodina 0:0

Donji Srem – Radnički 1923 2:0 (0:0)
/Janković 52, Damnjanović 64/

19.00: Partizan – Rad

Nedelja:
16.00: Sloboda – Javor
16.00: Jagodina – Radnički Niš
16.00: BSK – Crvena zvezda
16.00: Spartak - Smederevo

(FOTO: Star Sport)


tagovi

donji sremGoran JankovićHajduk SplitIvica JovanovićNovi PazarOFK BeogradOgnjan DamnjanovićRadnički KragujevacSrbijaSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara