Dortmundov prvi pik - 15.000.000!

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.05.18. | 16:57

Borusija poslala ponudu za Tomasa Dilejnija...

Borusija iz Dortmunda ponudila je 15.000.000 evra Verderu za vezistu Tomasa Dilejnija! Kako javlja Bild Milioneri se upiru iz petnih žila da posao završe pre početka Svetskog kupa. Dilejni se poslednjih dana pominjao i kao potencijalno pojačanje Brajtona, odnosno Totenhema. 

Iza sjajnog danskog veziste je vrlo dobra sezona u Bundesligi. Na 35 utakmica snažni vezista postigao je tri gola i zabeležio šest asistencija, ali njegovo prisustvo na terenu imalo je mnogo veću težinu za Verder od samog učinka. Uostalom, upravo je on dao gol Borusiji pre nekoliko nedelja za konačnih 1:1.   

Izabrane vesti

Razlog što Dortmund želi da završi transfer što pre vrlo je jednostavan - Dilejni je u odličnoj formi i ukoliko bi se "razmahao" u Rusiji cena bi mi sigurno dodatno skočila. Bild još navodi da je Dilejni želja budućeg trenera Borusije Lusijana Favra, te da će on biti njegova prva akvizicija. Danac je inače vrhunski profesionalac, nalazi se u zenitu karijere i ima iskustvo igranja u Evropi sa Kopenhagenom, odakle je i stigao na Vezer za samo 2.000.000 evra. Jak je na lopti, dosta dobar tehničar, odličan u skoku. A voli i da opali iz daljine. Sve u svemu vrlo atraktivan fudbaler, moderan.

E sad, kako Borusija može finansijski da pobedi premijerligaše, pre svega Totenhem? Ne zaboravite da Milioneri nisu potrošili mnogo novca od multimilionskih prodaja Usmana Dembelea Barseloni i Pjer Emerika Obamejana Arsenalu. A to je skoro 200.000.000 evra. Opet, Dilejni je u godinama kada želi da se dokazuje na najvišem nivou, a veliko je pitanje da li bi u Totenhemu mogao da se izbori za mesto u startnih 11. Realno - vrlo teško. Tu Dortmund vidi svoju šansu. Pogotovo ako u nedelju overi plasman u Ligu šampiona...

Foto: Action Images    


tagovi

Tomas DilejniLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara