""
""

Doveli za silne pare Forlana i Kakaua i ispali iz lige! Možda je bilo bolje da su kupili Mrđu...

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.11.14. | 16:57

Serezo Osaka je prošle godine završila sezonu na četvrtom mestu na tabeli, najavila napad na titulu, uložila desetak miliona evra u dva igrača i danas ispala iz lige

Kada je prošle godine Sereo Osaka završio na četvrtom mestu japanske Džej lige, rukovodstvo ovog kluba je pomislilo da je vreme za korak napred i napad na titulu. Tada su na kraju šampionske trke ostali “kraći” četiri boda u odnosu na prvaka Hirošimu.

Izabrane vesti

Počeli su da kuju velike planove i nisu žalili para da sklope tim dostojan borbe za titulu. U tu svrhu su doveli i dva velika imena i prodrmali japansku fudbalsku scenu. Potpisali su iskusnog Urugvajca Dijega Forlana i učinili ga najplaćenijim fudbalerom u istoriji japanskog fudbala. Forlan je potpisao ugovor vredan 4,2 miliona evra po sezoni, a posle njega je došao i Brazilac Kakau iz Nemačke koji je parafirao ugovor vredan 2,5 miliona evra po sezoni. Novac kakav bi teško mogli da zarade u klubovima Serije A, Bundeslige ili Primere. Mnogi su misili da će se Serezo sa velikim pojačanjima prošetati do titule.

Ali, desilo se nešto poptuno suprotno…

Posle jutrošnjeg poraza na svom terenu od Kašime (1:4), Serezo je kolo pre kraja šampionata ispao iz lige! U 33 prvenstvene utakmice, Serezo Osaka je zabeležio mizeran učinak od samo sedam pobeda, deset remija i čak 16 poraza. Promenili su tri trenera u sezoni, ali ni to ih nije spasilo debakla na kraju.

Forlan je basnoslvni ugovor opravdao sa mršavih sedam golova u sezoni, Kakau je dao dva manje.

Istovremeno, Omija koja je klub mnogo skromnijih apetita i koja je naviknuta na borbu za opstanak je bolje prošla od Serezo Osake. Kolo pre kraja, Omija ima bod više od Sereza i verovatno će i ona ispasti u drugu ligu. Teoretske šanse postoje, ako Omija u poslednjem kolu pobedi upravo Serezo, a Šimicu izgubi od Kofua što je malo verovatno. Omija i Serezo će verovatno ruku pod ruku u drugu ligu.

Ipak, razlika je u tome što Omija nije stmoglavila desetak miliona evra (kada se doda i porez) u dvojicu fudbalera. Omija je letos kao najveće pojačanje dovela Dragana Mrđu iz Crvene zvezde za ugovor između 300.000 i 400.000 dolara godišnje. Jeftino pojačanje poput Mrđe se pokazalo boljim nego skupocena poput Forlana i Kakaua. Srpski napadač je odigrao 17 utakmica i postigao osam golova. Serezo je svoju priču neslavno završio, Omija makar ima neku nadu i iako su je mnogi unapred otpisali i boriće se do poslednjeg minuta za prvoligaški život.

Dokaz da pare nisu najbitnije, ako ne umete da ih uložite… 


tagovi

FK Crvena zvezdaDijego ForlanDragan MrđaJapanKakaumeđunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara