""
""

Drakonska kazna za ono napucavanje lopte: Oskaru zabranili da igra fudbal osam utakmica (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.06.17. | 11:55

Tu je i finansijska sankcija, koju Brazilac neće ni osetiti...

Brazilski vezista Oskar je došao u Kinu da zaradi veliki novac, ali mu to što je jedna od glavnih zvezda tamošnjeg prvenstva, ipak, ne dozvoljava da se ponaša kako mu volja. Štaviše, zbog incidenta u minulom kolu, na gostovanju Gvangdžou R&F-u (1:1), 26-godišnji vezista je zradio drakonsku kaznu.

Njega je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Kine sankcionisala zabranom igranja narednih osam utakmica, što znači da će na teren moći da se vrati tek 13. avgusta. Osim toga, dužan je da plati 5.240 evra, pošto je označen kao vinovnik velike tuče pred kraj prvog poluvremena susreta sa ekipom na čijoj klupi sedi Dragan Stojković Piksi.

Izabrane vesti

Oskar je tad iz čista mira, u razmaku od nekoliko sekundi, napucao loptom dvojicu fudbalera protivničke ekipe, što je bio signal za veliki obračun na teren, u kome je učestvovalo čak 50 ljudi, što prvotimaca, što rezervista, što ljudi iz stručnih štabova. Oskar se izvukao bez kartona (pokazana dva crvena i tri žuta u celoj gužvi), ali su disciplinski posle pregledanog snimka i konsultacije sa čelnicima FIFA odlučili da ga kazne.

Primera radi, svojevremeno je Luis Suarez kažnjen osam mečeva zbog vređanja Patrisa Evre na rasnoj osnovi.

Oskara ovo neće zaboleti, jer sedmično zarađuje 450.000 evra. Jedino što neće igrati fudbal dva meseca.
Ništa da se radi, ništa da se kaže“, poruka je na majicu koju je nekadašnji fudbaler Čelsija nosio i u kojoj se  fotografisao pre objavljivanja na društvenim mrežama.


tagovi

Šangaj SIPGOskarmeđunarodni fudbalKina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara