"Ivica Jovanović slavi gol protiv Metalca"
"Ivica Jovanović slavi gol protiv Metalca"

Drama u Milanovcu: OFK pucao devet penala, Jovanović i Mladenović dali po tri gola, Metalcu ni preokret nije pomogao

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.10.15. | 19:24

Romantičari su poslednji učesnici osmine finala Kupa Srbije

Ivica Jovanović slavi gol protiv MetalcaNa listu učesnika osmine finala Kupa Srbije poslednji se dopisao - OFK Beograd. Romantičari su u završnom meču prve runde slavili u Gornjem Milanovcu tek staloženijim izvođenjem jedanaesteraca 7:6 (3:3 posle 90 minuta) i tako u samo četiri dana drugi put bili bolji od Metalca.

Ponovo je junak bio napadač Ivica Jovanović. U minulom prvenstvenom kolu postigao je jedini, a večeras je dao tri gola i ekipu sa Omaldinskog stadiona učinio 11. superligašom koji se plasirao među 16 najboljih u masovnijem takmičenju posle dramatične penal serije. Odluka je pala tek u osmoj seriji, krilni napadač domaćeg tima Luka Merdović pucao je iznad prečke i ostavio domaćina bez plasmana u naredno kolo. Metalac - koji je u 90. minutu stigao do poravnanja na 3:3 -  imao je veliku šansu da slavi, već u drugoj seriji Bojan Zogović je odbranio šut Aleksandra Pejovića, ali je tu prednost Milanovčana anuirao Čupić sprečivči Đenića u četvrtoj. U međuvremenu su pogađali svi (između ostalih i Ivica Jovanović), osim već pomenutog Luke Merdovića...

Izabrane vesti

To je bio krešendo dešavanja u Gornjem Milanovcu...

Prethodno je Ivica Jovanović je najpre u 29. minutu dobro odreagovao na kontranapad i iz diskutabilne situacije, pošto su se domaćini žalili da je bio u ofsajdu, doneo četi Dragoljuba Bekvalca prednost. Bio je to možda i najzanimljiviji detalj prvog poluvremena, dok se u drugom vatra potpuno rasplamsala, pa su viđena dva preokreta. Najpre u reži fudbalera Metalca, koji su za svega tri minuta uspeli da okrenu rezultat u svoju korist. Nemanja Mladenović je u 56. uspešno realizovao kontru, da bi u 59.  Goran Brkić opalio sa 30 metara i efektno prevario Stefana Čupića koji je i sam kumovao pogotku.

Usledila je borba prsa u prsa i dramatična završnica. U njoj je prvo u 66. minutu Komnen Andrić sa gol-linije glavom ubacio loptu u mrežu posle slobodnog udarca Nikole Cuckića, da bi u 77. sudija Robert Kiš Čepegi, s tribina se stekao utisak, prestrogo dosudio kazneni udarac za goste posle duela Nikodijevića i Jovanovića. Napadač OFK Beograda nije propustio priliku i prevario Bojana Zogovića - 2:3.

Činilo se da će OFK Beograd tad pobediti, međutim, na ulasku u zaustavno vreme Dejan Đenić je protutnjao desnom stranom, centrirao, a Nemanja Mladenović iz srca kaznenog prostora efektno pogodio suprotni ugao za poravnanje. Kasnije je špic Milanovčana bio precizan i u penal seriji. Nedovoljno za plasman u osminu finala...

Šesnaestina finala Kupa Srbije:

BSK - Mladost Lučani 3:1 (0:0)
Novi Pazar - Javor 0:2 (0:1)
Zemun - Spartak 0:1 (0:0)
Proleter Novi Sad - Jagodina 0:1 (0:0)
Moravac - Napredak 0:3 (0:0)
Loznica - Radnički Niš 1:2 (1:2
Kolubara - Vojvodina 0:0, penalima 4:5
Sinđelić - Partizan 0:2 (0:0)
Sloga (Petrovac na Mlavi) - Voždovac 0:0, penalima 1:4
Bežanija - Radnički (Kragujevac) 0:0, penalima 6:5
Mokra Gora - Čukarički 1:3 (0:2)
Bačka (Bačka Palanka) - Crvena zvezda 1:3 (1:1)
Radnik - Donji Srem 0:0, penalima 3:4
Inđija - Rad 0:1 (0:1)
Metalac - OFK Beograd 3:3 (0:1), penalima 6:7

Utorak:

Čelarevo - Borac Čačak 0:1 (0:1)

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijapenalipenal serijaOFK BeogradMetalacKup SrbijeIvica JovanovićDragan Mladenović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara