Drama za tri preostala mesta: Srbija, Italija i Kina sigurne, Japanu i Holandiji dovoljan set, Rusija pred ispadanjem

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.10.18. | 18:27

Izabranice Zorana Terzića igraju za prvo mesto u Grupi E protiv Lala (četvrtak, 09.10), za šta im treba samo trijumf, jer ukoliko izgube od mogu i na treće mesto

Fantastičnim igrama u dosadašnjem toku šampionata, Srbija je istakla kandidaturu za zlato na Svetskom prvenstvu u Japanu. Plasman u treću fazu među šest najboljih selekcija obezbeđen je već posle dva kola druge runde, a sada sledi poslednji meč u ovom delu takmičenja sa Holandijom.

Meč protiv Holanđanki biće repriza prošlogodišnjeg finala Evropskog prvenstva, kada je Srbija slavila u Bakuu 3:1. Pre toga, u grupnoj fazi, Srpkinje su dobile sa maksimalnih 3:0. Lale su se revanširale proteklog leta kada su pobedile u Ligi nacija posle pet setova. Poslednjih šest godina, skor u pobedama Srbije i Holandije je izjednačen – 5:5. Evropske vicešampionke predvodi korektorka šampiona Evrope, Vakifbanke, Loneke Slutjes, saigračica Milene Rašić u timu iz Istanbula.

Izabrane vesti

U četvrtak pada odluka o konačnom spisku učenika F6. Plasman u treću fazu globalnog takmičenja, pored izabranica Zorana Terzića, obezbedile su još Italija i Kina. Čekaju se još tri mesta, a u grupi gde je Srbija vlada prava drama.

Poslednji dan druge runde Svetskog prvenstva donosi dva velika derbija u Grupi F, koji će da odrede redosled tri najbolje ekipe. Italijanke igraju fantastično na krilima Paole Egonu, a protiv SAD, pre prvenstva prvog favorita za zlato, igraće za pol-poziciju pred treću rundu. Amerikanke ne briljiraju u Japanu, ali se radi o snažnoj selekciji koja tempira formu za finiš. Kina, olimpijski šampion iz Rija, favorit je protiv Rusije, koja je silno oslabljena neigranjem najbolje odbojkašice Natalije Gončareve. Ona je bila najefikasnija Ruskinja u prvoj rundi, a posle povrede levog ramena u meču sa SAD završila je takmičenje. To je veliki udarac za Zbornaju.

KALKULACIJE

Grupa E

Srbija - Prošle dalje. Za prvo mesto neophodan je samo trijumf, jer ukoliko izgube od Holandije mogu i na treće mesto.

Holandija - Neophodan im je set za prolaz dalje, a ukoliko pobede Srbiju, a Brazil bude bolji od Japana, mogu i do prvog mesta.

Brazil - Igra im samo maksimalnih 3:0, jer bi u tom slučaju imale isti broj pobeda i poena, ali bi prošle dalje na poen količnik.

Japan - Protiv Brazila selekciji Japana je dovoljan i set da prođe dalje. Praktično, jednom nogom su odbojkašice iz zemlje izlazećeg sunca na F6.

Grupa F

Italija Prošle dalje. Bilo kakva pobeda i poraz od 2:3 su im dovoljni da teoretski osiguraju prvo mesto u grupi. I to pod uslovom da Kina protiv Rusije ne izgubi više od jednog seta. Ako Kineskinje pobede u pet setova, Italiji je nebitan meč sa Amerikankama i sigurno su prve.

Kina Prošle dalje. Za prvo mesto im jedino igra pobeda nad Ruskinjama od 3:0 ili 3:1.

SAD Svaka pobeda nad Italijom ih vodi u F6 fazu. Ako ne pobede, moraju da se nadaju da Rusija neće biti maksimalna protiv Kine

Rusija - Samo pobeda nad Kinom i poraz Amerikanki im garantuju prolaz dalje. Čak i u pet setova jer će tada set količnik biti na strani Ruskinja. Sa porazom nemaju nikakvu šansu.

SVETSKO PRVENSTVO (Ž) – DRUGA RUNDA, 9. KOLO

Četvrtak

GRUPE E
03.40: (3,80) Meksiko – Portoriko (1,22)
06.25: Nemačka – Dominikanska Republika
09.10: (2,90) Holandija – Srbija (1,35)
12.20: (4,00) Japan - Brazil (1,20)

GRUPA F
03.40: (2,11) Bugarska – Azerbejdžan (1,65)
06.25: (1,25) Turska – Tajland (3,55)
09.10: (2,70) Italija – SAD (1,40)
12.20: (1,25) Kina - Rusija (3,55)

*** kvote su podložne promenama

Foto: FIVB


tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo za odbojkašice 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara