"Dijego Peroti"
"Dijego Peroti"

Dramatična ispovest Dijega Perotija: Mislio sam da ću završiti kao moj otac

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.03.16. | 19:05

"Ne želim da se vraćam u prošlost, ko zna šta bi bilo sa mnom da sam istrajao u nameri da batalim fudbal”, kaže Argentinac

Dijego Peroti

Šteta bi bila da je Dijego Peroti pre nekoliko godina istrajao u nameri da ostavi fudbal nakon serije povreda. Neće to reći samo navijači Rome, u kojoj se preporodio ove sezone po dolasku iz Đenove, već i svaki objektivni ljubitelj fudbala koji je ikada gledao Argentinca u akciji.

Izabrane vesti

U intervjuu za navijački sajt Vučice, Argentinac je priznao da se skoro bio predao kada su mu povrede ugrozile karijeru. Ali je odoleo iskušenju.
“Nikada nećemo znati kakvu bih karijeru imao da me nisu zadesile povrede. Sreća je za mene što sam prebrodio te ružne trenutke i ponovo pronašao staru formu, jer sam znao da mogu dobro da igram fudbal samo ako sam u dobroj kondiciji. Preokrenuo sam stvari i stigao u veliki klub kao što je Roma. Ne želim da se vraćam u prošlost, ko zna šta bi bilo sa mnom”, ispričao je Peroti

Argentinac kaže da je od kako se rodio želeo da se bavi fudbalom, ali da je imao probleme.
“Moj otac je bio fudbaler, ali kada sam se rodio, prekinuo je karijeru. Sećam se da sam kao klinac od pet ili šest godina gledao tatu kako igra na ulici s drugarima. Morao je da se povuče zbog povreda i plašio sam se da i mene ne zadesi slična sudbina. Niko mi nije ništa garantovao. Išao sam kod doktora koji su mi govorili da je sve u redu, da sam se oporavio, ali ja nisam mogao da vežem više od četiri utakmice u nizu. Osećao sam u sebi da nešto nije u redu”.

Igrajući za Boku poželeo je da se povuče iz fudbala.
“Rekao sam tada da mi je dosta svega, da ne mogu više i da nemam snage. Porodica mi je govorila da ne odustajem i rešio sam da probam još jednom. Dao sam šansu Sevilji još godinu dana, a posle Španije došla je Đenova koja mi je promenila život iako sam skoro pa bacio peškir. Predao sam se pre dolaska u Italiju, ali je usledio veliki preokret”, priznaje Dijego kojeg je Đenova platila 350.000 evra u leto 2014. godine. 

Sjajni Argentinac sada uživa u dresu Rome.
“Trener Spaleti je taktički vrlo jak, jedan od najboljih sa kojima sam radio. Verujem da svi igrači mogu dosta da nauče od njega. Srećan sam što često dobijam priliku i iskreno nisam je odmah očekivao u Romi. Još samo da osovojim neki trofej s Vučicom i biće to prava stvar”, zaključio je Dijego Peroti.

(FOTO: Action Images) 

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici


tagovi

SeviljaRomaDijego PerotiBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara