""
""

Drim-tim desetkovan u Riju: Najbolji košarkaš sveta ne ide na Olimpijske igre!

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.06.16. | 21:09

Crne slutnje od marta su se obistinile...

Najbolji košarkaš današnjice Stef Kari neće putovati na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. 

Izabrane vesti

Bek Golden Stejt Voriorsa potvrdio je večeras informacije koje su se pojavljivale poslednjih dana.
„Nakon dugog razmišljanja i konsultacija sa porodicom i agentima, odlučio sam da se povučem iz reprezentacije SAD, odnosno sa prvobitnog spiska igrača za Olimpijske igre u Brazilu. Već sam informisao Džerija Kolanđela o ovoj odluci“, istakao je Kari.  

Sjajni košarkaš tvrdi da su povrede razlog odustajanja.
„Moje prethodno iskustvo sa reprezentacijom SAD su sjajna, ali mi je bilo teško da donesem odluku i da se povučem iz nacionalnog tima. Zbog različitih fakotra među kojima su i nedavne povrede zgloba i kolena mislim da je bolje da se u ovom trenutku karijere posvetim oporavku. Velika je čast igrati za SAD i nositi grb svoje zemlje na grudima, ali što se tiče leta moj fokus će biti na oporavak tela i pripreme za sezonu 2016/17 u NBA ligi“, poručio je Stef Kari.

Još tokom marta pojavila se informacija da Kari razmišlja o odustajanju od Olimpijskih igara u Brazilu zbog težine priprema i naporne sezone koju ima. On je odigrao svih 80 utakmica za Voriorese ove sezone u regulranom delu NBA lige, u proseku je po 34 minuta provodio na parketu. Sve to ga je sustiglo u plej-ofu gde se povređivao češće nego ranije.

Reprezentacija SAD okupiće se 18. jula, a do početka Olimpijskih igara u Brazilu (3. avgusta) odigraće pet kontrolnih mečeva.

(FOTO: Action Images) 


tagovi

Stef KariRio 2016Olimpijske Igre 2016OI 2016NBA ligadrim tim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara