"Navijač Real Sosijedada"
"Navijač Real Sosijedada"

Druga baskijska ofanziva na Old Traford!

Vreme čitanja: 1min | uto. 22.10.13. | 19:25

Pre dve sezone 7.000 navijača Atletik Bilbaa uživalo je u pobedi nad Mančester junajtedom. Sada se put Engleske sprema 6.000 pristalica Real Sosijedada

Navijač Real SosijedadaTeatar snova? Za Baskijce da! Ili se bar tako nadaju navijači Real Sosijedada poučeni iskustvom velikih rivala iz Atletik Bilbaa, koji su pre dve sezone u Ligi Evropa uspeli da šokiraju Mančester junajted na njihovom Old Trafordu.

Tada je 7.000 navijača iz Bilbaa spakovalo torbe i uputilo se na Ostrvo. Isplatilo se, jer je eliminacija Junajteda svakako jedan od najlepših skorašnjih uspomena za sve fanove Lavova.

Izabrane vesti

Sada se istom podvigu nadaju i u drugom baskijskom gradu San Sebastijanu. Španski mediji prenose da je 6.000 navijača Real Sosijedada pronašlo ulaznice za meč trećeg kola Grupe A Lige šampiona u kojem bi poraz ostavio tim Hagobea Arasatea sa minimalnim šansama za plasman u nokaut fazu.

Pobeda bi, pak, bila senzacionalno iznenađenje, ali Mančester junajted ove sezone ni ne naliči na tim od pre godinu dana. Da ne pominjemo neka ranija vremena iz ere ser Aleksa Fergusona. A čak i tada Atletik je uspeo da pomuti planove Crvenim đavolima i postavi domaći zadatak baskijskim rivalima.

Bez obzira, ogroman izazov pred Real Sosijedadom, ali i ohrabrujuće vesti pred veliki okršaj. Kapiten Ćabi Mestalja se oporavio od povrede i biće spreman za meč.

(FOTO: Guliver/Getty Images)


tagovi

EngleskaEvropaLiga šampionanavijačiOld TrafordReal SosijedadŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara