Druga ponuda Borusije za štopera Boke: Posle samo pet utakmica u seniorima cena 18.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.01.19. | 14:19

Letos Argentinci bez problema odbili Barselonu

Novac od transfera Kristijana Pulišića je obezbeđen. Odrala je Borusija iz Dortmunda čelnike Čelsija, uzela 64.000.000 evra i može mirne duše da ih uloži u jačanje tima koji bi trebalo da prekine šestogodišnju dominaciju Bajerna bundesligaškim terenima. Već smo pisali da je prvi pik Milionera, baš da pokrije poziciju krilnog veziste, „desetka“ Menhengladbaha Torgan Azar, a osim njega, plan je da se osveži i poslednja linije.

Nužno, jer se dva kola pre kraja prvog dela povredio Manuel Akanđi. Nigerijcu sa švajarskim pasošem stradao je kuk na gostovanju Fortuni iz Dizeldorfa, pretpostavlja se da će 23-godišnji štoper morati na operaciju, a kako klub i nema osigurače u odbrambenoj liniji mora da izađe na tržište i pokuša da nadomesti izostanak bivšeg fudbalera Bazela. Otuda je u Buenos Ajres poslata nova, poboljšana ponuda za Leonarda Balerdija, 19-godišnjeg štopera Boke juniors. Borusija je najpre davala 12.000.000 evra, ali je glatko odbijena.

Izabrane vesti

Druga ponuda postavljena je na 15.800.000 evra. Spekuliše se da bi Argentinci tražili čak i 18.000.000 evra, a sve to za igrača koji u biografiji ima tek pet zvaničnih utakmica za Boku. I to je tek počeo da igra u finišu prvog dela sezone. Za mečeve Kopa Libertadores nije ni konkurisao. Ljudima na Vestfalenu ne smeta. Uostalom, znaju da lansiraju mladog igrača. Valja im verovati.

Pogotovo usled saznanja da je Barselona pre samo pet meseci takođe želela Leonarda Balerdija. Nudila je 4.000.000 evra i to u situaciji kad Bokin biser nije odigrao nijednu utakmicu za prvi tim. Glatko je „dobila korpu“. Sad viceprvak Južne Amerike traži četiri i po puta više. Katalonci su u međuvremenu rešili pitanje štopera, potpisao je Muriljo, na pragu je Todibo, pa prvak Španije više nije zaintresovan.

FOTO: Reuters


tagovi

Borusija DortmundLeonardo Balerdi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara