Drugi čin na Poljudu

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.11.18. | 14:27

Splitski Jadran i zagrebačka Mladost igraju drugi putu u samo četiri dana, a večeras će snage odmeriti u okviru 3. kola Lige šampiona

Splitski Jadran i zagrebačka Mladost igraju na bazenu Poljud sportsku "dramu" u dva čina. Posle slavlja Žabaca u 5. kolu Regionalne vaterpolo lige, u petak je rezultat bio 9:6 za Mladost, a večeras u 19:00 slede nova uzbuđenja, ovoga puta u LEN Ligi šampiona.

Ekspedicija Mladosti nije se ni vraćala u Zagreb, već je u Šibeniku potražila mir za pripremu za nadolazeći susret s Jadranom. Dvostruko gostovanje Jadranu u klubu je označeno kao jedno od bitnih momenata u sezoni.

Izabrane vesti

Posle višegodišnjeg odsustvovanja iz elitnog kontinentalnog takmičenja Mladost je u Ligu šampiona ušla sa remijem i pobedom u prva dva kola, pa u ovogodišnjem prvom gostovanju traži nastavak dobrih igara i rezultata. Splitski Jadran, s druge strane, ima upisana dva poraza, jedan tesan u Mađarskoj protiv Solnoka i jedan u Dubrovniku protiv Juga.
"Protiv Jadrana u Ligi prvaka nastupićemo kompletni jer se u sastav vraća Matijas Biljaka", rekao je trener Mladosti Zoran Bajić.

Na pitanje koja utakmica je važnija, ona od petka ili ova večerašnja, strateg Žabaca nema dilemu.
"Važnija nam je utakmica u Ligi šampiona, jer bi s tom eventualnom pobedom u gostima počeli lagano da otvaramo vrata završnice takmičenja. Naime, Jadran vidim kao kvalitetnu ekipu koja se još nije do kraja kompletirala (nedostaje centar Krapić), a kada se to desi biće vrlo jaki i teško će ih neko pobeđivati u Splitu".

Koliku ulogu igra nedavna pobeda Mladost na istom bazenu?
"Svaka utakmica nosi nešto novo i priča je za sebe. U večerašnjoj utakmici ulog je još veći nego u prethodnoj, a bilo bi lepo da nastavimo u pobedničkom nizu, te trijumfom zaključimo seriju izuzetno teških utakmica", dodao je na kraju strateg Bajić.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 19:00 9702 Jadran Split - Mladost Zagreb ki 2 1,35
Ukupna kvota1,35

LIGA ŠAMPIONA - 3. KOLO

Utorak
18.30: (1,20) Eger (9,00) Steaua (6,75)
19.00: (4,50) Jadran Split (8,00) Mladost Zagreb (1,35)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Liga šampiona u vaterpolusportsko klađenjeVK Jadran SplitVK Mladost Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara