"Luka Jovic ima podrsku prethodnika"
"Luka Jovic ima podrsku prethodnika"

DRULA I PJANA BRANE LUKU: Davaće Jović golove i ušima!

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.10.14. | 12:11

Nekadašnji napadači crveno-belih u razgovoru za naš portal tvrde da mladi špic nije krivac za poraz šampiona u Humskoj

Luka Jovic ima podrsku prethodnikaSve je u dosadašnjoj kratkoj karijeri Luke Jovića izgledalo bajkovito. Terorisao je golmane u juniorskim kategorijama, u maju ove godine postao najmlađi strelac debitant u istoriji Crvene zvezde, svrgnuši sa trona velikog Dejana Stankovića. Ali ove jeseni momčić koji nije napunio ni 17 godina počeo je da konzumira i drugu, gorku stranu fudbala...

Golgeterska apstinencija u dosadašnjem delu Superlige, kada je u uglavnom dobijao šansu sa klupe, nije bila pod tolikom lupom javnosti, ali je posle promašaja u derbiju Jović označen kao jedan od glavnih krivaca za poraz crveno-belih. U odbranu supertalentovanog napadača stao je trener Nenad Lalatović, a njegovim putem u razgovoru za MOZZART Sport krenuo je i nekadašnji strašni golgeterski tandem crveno-belih Goran DrulićMihajlo Pjanović .

Izabrane vesti

Bivši napadač Crvene zvezde i Saragose Goran Drulić, čovek koji je pre više od 15 godina bio Luka Jović pre Luke Jovića, tvrdi u razgovoru za naš portal da će u budućnosti Zvezdin špic postizati golove i u ušima.
Malo mi smeta što se u javnosti stvorila klima da je Luka Jović jedan od glavnih krivaca za Zvezdin poraz. Ljudi, stanite malo. To je mlado momče, ne možemo sad da ga rastrgnemo. Moraju svi da budu obazrivi u izjavama kako ne bismo izgubili klasnog igrača... Neću da pričam o njegovom potencijalu, uglavnom se sve zna. To je neviđen talenat, nadam se da je nešto naučio iz ovog derbija“, jasan je Drulić.

Stopostotne šanse Luke Jovića analizirane su iz svih uglova, ali naš sagovornik je apostrofirao sjajno kretanje Zvezdinog vunderkinda.

Lalatović, Drulić i Pjanović na jednom od ranijih derbija

„Život špiceva je specifičan. Slušajte, kada bude probio čep mali Jović će davati golove i ušima. Tako je to sa napadačima najviše klase. Promašio je šanse, taj poslednji potez je trebalo bolje da izvede. Ali mene je fasciniralo nešto drugo: pokazao je da ima osećaj za prostor, sjajno se otvorio u obe situacije. Verujem da će nešto naučiti iz ovog derbija, jer o njegovom potencijalu nema potrebe da pričam. Dečko je sjajan, mora samo da radi i ne obazire se na ovo što je prošlo.

Čovek za koga je svojevremeno Saragosa platila 25.000.000 maraka setio se i svojih derbi anegdota.
"Pa ja sam u mečevima sa Partizanom postigao samo jedan gol, a odigrao sam mnogo derbija. I niko mi nije skidao glavu“, završava Drulić.

U odbranu Luke Jovića stao je i Drulićev saborac iz igračkih dana Mihajlo Pjanović. On je čak ljutito reagovao na konstataciju da je mladi napadač u ozbiljnoj krizi.
"Ne možemo da govorimo o krizi kada pričamo o detetu od 16 godina. Iskreno mislim da je Jović dobro odigrao. Ko poznaje fudbal pohvaliće njegovo kretanje, način na koji se našao u obe šanse. Zvučaće možda grubo, ali on je, prema mom mišljenju, bolje odigrao od špiceva Partizana. Dešavaju se u karijeri slični promašaji. Rutina dolazi sa iskustvom, a kada tu lekciju nauči budite ubeđeni da će Jović lako rešavati i mnogo teže situacije od onih“, direktan je Pjanović.

Čelnici i stručni štab Crvene zvezde posle 147. večitog derbija ne bi smeli da imaju dilemu. Jovićev golgeterski podbačaj morao bi po zdravom rezonu da ih natera da istraju na njemu i istrpe ga do kraja kako bi jednog dana osećali benefite.
"Ne vidim nijedan razlog zbog kojeg Zvezda ne bi nastavila da forsira Jovića. On je odigrao vrlo korektnu utakmicu, pokazao je da ume da se nađe u šansi. Nisu njegovi promašaji odlučili derbi, niti je to bio Drinčićev šut. Jednostavno Zvezda je posle 60 minuta fizički pala, igrači više nisu radili isto što i do tad".

(Foto MN Press, STARSPORT)


tagovi

FK Crvena zvezdaGoran DrulićMihajlo PjanovićSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara