""
""

Država apeluje na večite da smire strasti uoči finala plej-ofa

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.06.13. | 13:02

Sekretar za omladinu Nenad Borovčanin pozvao Crvenu zvezdu i Partizan da prekinu sa ratovima prepucavanjima kako bi mečevi za prvaka ličili na praznik sporta. U tu svrhu će i igrači nositi majice sa natpisom “Budimo sportisti”

Sezona nije bila ni počela kada su letos košarkaški klubovi Partizan i Crvena zvezda otvorili medijski front i rat saopštenjima. I to je trajalo tokom većeg dela sezone, prozivke su bile sve jače i sve neukusnije, a kuliminacija je bio prekid finala Kupa Radivoja Koraća. Zato mnogi u Srbiji sa bojazni dočekuju finalnu seriju plej ofa i konačan obračun večitih rivala u strahu od novih nereda instruiranih od strane čelnika dva kluba.

Izabrane vesti

Tim povodom se oglasila i država, tačnije njen sekretar za omladinu Nenad Borovčanin koji je danas pozvao Crvenu zvezdu i Partizan da prekinu sa medijskim ratovima i saopštenjima i da učine da finalna serija plej-ofa bude praznik sporta i fer-pleja.
“Dragi sportski prijatelji, obraćam Vam se sa molbom da zajedno učinimo sport faktorom koji gradi društvo, vaspitava decu i mlade i pozitivno utiče na formiranje njihovog karaktera. Način razmišljanja, sistem vrednosti i svest ljudi skloni su promenama. Te promene počinju od lidera, uzora ili idola koje neko društvo ima. Sportski uzori imaju ogroman uticaj na omladinu i utiču ne samo na njihovo buduće sportsko opredeljenje, već i preuzimaju njihove modele ponašanja”, navodi se u Borovčaninovom otvorenom pismu.

On upozorava da je danas u Srbiji vrlo malo sportskih uzora i da upravo zato poziva Zvezdu i Partizan da prestanu sa medijskim ratovima i saopštenjima u kojima dominiraju sukobi, problemi i skandali.
“Pozivam Vas da učinite sve da Vaši igrači postanu poznatiji od Vaših predsednika, potpredsednika, članova uprava i trenera. Pozivam Vas da promovišete igrače i utičete na njih da budu nosioci ideje sporta i pristojnog ponašanja i da se za njima kao takvima povede omladina naše zemlje. Tako ćete mladima u razum usađivati fer-plej, poštovanje, vrednovanje pobede kao rezultata sopstvenog rada, prihvatanje poraza kao lekcije, koristiti sport kao nešto što povezuje, zabavlja i čini srećninim, umesto da razdvaja i svađa”, naveo je Borovčanin.

Borovčanin je na kraju čelnike večitih rivala pozvao da uoči finala daju reč košarkašima, koji će davati sportske izjave, a utakmicu između Crvene zvezde i Partizana ponovo učiniti derbijem. Košarkaši beogradskih rivala će sutra uveče na teren izaći sa majicama na kojima će pisati "Budimo sportisti" i na taj način promovisati sport među mladima na najbolji način, a navijače podstaći da ne budu huligani, već da ostanu u kategoriji navijača.

Prva utakmica finala plej-ofa između Partizana i Zvezde igra se sutra od 19 sati.

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaNenad BorovčaninFK PartizanPlej-of SuperligeSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara