Masimilijano Alegri
Masimilijano Alegri

Dva taktička iznenađenja u Juventusovom timu za Atletiko: Dibala je žrtva!

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.02.19. | 16:57

Januarsko pojačanje blizu mesta u startih 11 posle samo tri meča za novi klub

Iz kupa su ispali (što je možda i svesna žrtva imajući u vidu krajnji cilj), u Seriji A već imaju 14 bodova viška u odnosu na prvog pratioca (s tim što Napoli ima meč manje, ali ne menja mnogo), pa fudbaleri Juventusa mogu na miru da se spremaju za pohod ka Ligi šampiona. Sve su poosvajali u poslednjih sedam sezona, nema koga nisu tukli, jedno im pehar prvaka Evrope nedostaje i u situaciji kad se čini da su u Italiji završili posao posle dve trećine prvenstva posvetiće se pohodu na kontinentalni vrh.

Deluje da prva prepreka velikanu iz Torina u nokaut fazi nije mogla da bude teža. Pogotovo što Atletiko Madrid neguje ratnički fudbal i opsednut je da u sezoni na čijem će se koncu finale igrati na „Vanda Metropolitanu“ dobaci opet do završne borbe, pokuša da se konačno dokopa trofeja. Baš zato što su rival Jorgandžije, još na svom tlu, u glavnom gradu Španije, primorava trenera Stare dame, Masimilijana Alegrija da pribegne rokadama u sastavu uoči prvog meča osmine finala.

Izabrane vesti

Svestan težine protivnika i njegove snage posebno u prekidima, Maks razmišlja da malo pretumba poslednju liniju. Tutosport uverava da će Žoao Kanselo izgubiti mesto startera na desnom boku, jer je previše ofanzivan, a zna se koliko Italijani pažnje poklanjaju odbrani. To znači da stručnom štabu ostaju dve opcije na desnom beku. Prva, u liku Matije de Šilja, a druga se zove – Martin Kaseres. Kako sad stvari stoje, deluje da je urugvajski reprezentativac bliži tome da počne meč u Madridu. Objašnjenje je u njegovoj skočnosti i čvrstini, kojom bi trebalo da parira vazdušnim napadima Atletika po čemu je tim Dijega Simeonea poznat.

Martin Kaseres

Promocija Martina Kaseresa u startera posle samo tri meča otkako je stigao iz Lacija – mada njegovi kvaliteti nikad nisu bili upitni – ne znači da će Žoao Kaneselo sigurno izgubiti mesto startera, već bi mogao da se pomeri napred, na krilnu poziciju. Jednostavno, Portugalac važi za igrača koji više pažnje poklanja napadačkim akcijama, a ako iza njega bude dejstvovao Kaseres izgleda da bi to bila idealna kombinacija za Juve. Ne bi bilo prvi put da Alegri pribegne sličnom izumu, jer je u finalu Lige šampiona 2017. u Kardifu postavio Andreu Barzaljija na beka, a Danija Alvesa na krilo.

Odlučili li, pak, da Kansela premesti na klupu, onda će morati da bira da li u napadačkom trilingu pruži prednost Paulu Dibali ili Federiku Bernardeskiju. Italijanski mediji podsećaju da je Dibala imao, naročito tokom minule sezone, tihe sukobe sa trenerom Alegrijem, kao i da provejava mišljenje da Argentinac „nema glavu“ za velike utakmice, da „puca“ pod pritiskom. Zato su u Torinu bliži odluci da Bernardeski pravi društvo u napadu Kristijanu Ronaldu (levo) i Mariju Mandžukiću (u sredini). Altnernativa je Kanselo.

U oba slučaja deluje da je Dibala žrtva i da su velike šanse da počne na klupi, što bi možda i odgovaralo više Juventusu, da ima rezervnu opciju više ako ne bude sve išlo prema zamislima od prvog minuta. Postoji mala, baš mala, šansa da se od povrede oporavi Daglas Kosta, pa da Brazilac bude krilni napadač, ali takva varijanta posle dva propštena meča zbog povrede ne deluje realno.

Očekivani sastav Juventusa za gostovanje Atletiku: Ščensni – Kaseres (De Šiljo), Bonući, Kjelini, Aleks Sandro – Kedira, Matuidi, Pjanić – Bernardeski (Dibala/Kanselo), Mandžukić, Ronaldo.

FOTO: Reuters


tagovi

JuventusLiga šampionaMasimilijano AlegriFederiko BernardeskiPaulo DibalaŽoao Kanselo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara