Dve muve jednim udarcem

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.02.19. | 08:46

Pobedom nad Keralom Blasters, Goa bi mogla da osigura mesto u plej-ofu Superlige Indije i pretekne vodeći Bengaluru

Dve muve jednim udarcem mogla bi da "poklopi" Goa u jedinoj utakmici zakazanoj za ponedeljak u indijskoj Superligi. Trijumfom protiv Kerale Blasters (15.00) ekipa Serhija Lobere - nekadašnjeg trenera u mlađim kategorijama Barselone i pomoćnika Titu Viljanovi u prvom timu 2012. godine - će definitivno osigurati poziciju u plej-ofu i, posle drugog vezanog poraza vodećeg Bengalurua, preuzeti mesto lidera.

Ipak, neće se Žuta armija skloniti najboljem napadačkom i najboljem defanzivnom timu u ligu, što je na svojoj koži osetio i Bengaluru, koji je pre desetak dana tek u finišu nadoknadio dva gola deficita i izvukao bod pred svojim navijačima. Potom je Kerala Blasters uzela meru fenjerašu Čenajinu (zanimljivo, braniocu titule), čime je samo stigla potvrda da je smena proslavljenog engleskog golmana Dejvida Džejmsa i imenovanje bivšeg selektora Portugalije Nela Vingade sredinom januara bio pravi potez.
"Suočićemo se sa vrlo dobrom ekipom koja pod vođstvom novog trenera igra drugačije, bolje. Ako ne budemo na 100 odsto nećemo osvojiti tri boda", rekao je Serhio Lobera u najavi susreta.

Izabrane vesti

Vingada nema dilemu kada je u pitanju favorit ovog meča.
"Goa je bolja od nas. Uostalom, to pokazuje i razlika u bodovima. Ali, to ne znači da će nas sigurno pobediti", istakao je iskusni stručnjak i dodao da jedva čeka da vidi još jedan duel sa ekipama iz vrha tabele.

Okršaj iz "prolećnog" dela sezone pripao je Goi rezultatom 3:1 uz dva gola Španca Kora, trenutno najboljeg strelca Superlige (13 golova). Utešni pogodak na drugoj strani postigao je srpski internacionalac Nikola Krčmarević, koji je izgubio mesto u prvoj postavi, budući da je na minulim dvobojima protiv Bengalurua i Čenajina. U redovima Kerale igraju još dvojica naših fudbalera, Nemanja Lakić Pešić i Slaviša Stojanović, koji je sa Slovencem Matejem Poplatnikom prvi strelac tima sa svega četiri gola. 

Uključujući i pomenuti trijumf iz novembra, Goa je dobila protekla tri meča protiv Kerale, a koristan kladilački podatak jeste i da je na poslednjih osam utakmica prolazio tip GG3+. Pride, na poslednjih devet "samo" 3+, a susreli su se do sada u 10 navrata.

INDIJA 1, SUPERLIGA

Ponedeljak

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Indija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara