"Alaba"
"Alaba"

Džaba Gvardioli tiki-taka i dominacija, kada se fenjeraš odlično brani! Čupo-Moting je heroj Šalkea (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.09.14. | 17:24

Paderborn se zadržao na vrhu tabele, kao i Hofenhajm identičnim pobedama

AlabaBajern više nije tako moćan, jer za tiki-taku ima leka! A, posle Šalkea pre dve nedelje, dva boda šampionu Nemačke otkinuo je i poslednjeplasirani tim Bundeslige - Hamburger! Predvođeni novim, privremenim trenerom Josefom Cinbauerom, Hamburger je stigao do zlata vrednog drugog boda u sezoni, a uprkos tome što je Bajern 90. minuta opsedao gol Drobnija, puta do mreže jednostavno nije bilo. 

Pep Gvardiola je odlučio da u meč uđe bez nekoliko standardnih prvotimaca, pre svih Levandovskog, Gecea, Benatije i Robena, koji se povredio na zagrevanju pred početak susreta, ali je ponovo imao tim dovoljno jak za pobedu. Međutim, umesto dobre igre, posebno u prvih 45 minuta minhenska mašina je pokazala sve slabosti - loš ritam igre, konfuziju u predaji lopte, bez konkretnih akcija i napada za gol. 

Izabrane vesti

Gvardiola je u drugom delu pokušao da promeni nešto uvođenjem Ćabija Alonsa, Levandovskog i Gecea... Ali, osim nekoliko poluprilika i sitnih pretnji, Bajern nije mogao više. Hamburger se odlično odbranio i zasluženo stigao do jednog boda.

Boateng

Šalke je nastavio da pruža loše partije u novoj sezoni i upisao tek drugi bod iz četiri utakmice, posle vrlo uzbudljive i neizvesne utakmice sa Ajntrahtom - 2:2. Imao je Šalke dva gola minusa, koja je u samo deset minuta uspeo da neutrališe, ali su dva crvena kartona, Boatenga i slavljenika Drakslera u periodu od 61. do 71. minuta definitivno uništila svaku šansu da Rudari dođu do preokreta

Domaćin je utakmicu počeo katastrofalno loše. Već u 15. minutu Mejer je lukavo iskoristio gužvu u šesnaestercu protivnika i šokirao Feltens Arenu.

 

Da stvar bude još gora, samo devet minuta kasnije srpski internacionalac Aleksandar Ignjovski je odlično proigrao Rusa i Frankfurt je vrlo brzo ima dva gola viška!

Ali, još jednom se ispostavilo da je Maksim Čupo-Moting pravo pojačanje Rudara i opravdao ulogu najboljeg igrača Šalkea u ovom trenutku, uz Julijana Drakslera. I upravo je prodor sjajnog Nemca u 40. minutu, po levom boku, naterao Slobodana Medojevića da u svom kaznenom prostoru odigra rukom i napravi penal, a sigurna egzekucija Čupo-Motinga je vratila tim u život. 

Već na startu drugog poluvremena isti tandem odigrao je akciju za drugi pogodak i potpuno anuliranje rezultata. Kamerunac je uputio odličan centaršut sa desne strane, odbrana Ajntrahta se očajno loše postavila, a Draksler je samo natrčao i nesmetano glavom smestio loptu u mrežu.

Ipak, momenti koji su odlučili meč dogodili su se u 61. i 71. minutu, kada su Boateng i Draksler zaradili po crveni karton, posle dva izuzetno ružna i nesmotrena faula.

Interesantno, Draksleru je danas rođendan i vrlo lako je mogao da bude heroj, posle isceniranog penala i pogotka, ali ga posle crvenog kartona definitivno ništa neće oprati... Takođe, Medojević je u finišu meča zaradio crveni karton posle oštrog starta s leđa nad Barnetom.

Tradicija se nastavlja u susretima Štutgarta i Hofenhajma - naime, u poslednjih šest međusobnih okršaja ova dva tima viđen je bar jedan pogodak u prvih 15 minuta. Tako je bilo i ovog puta, kada je Antoni Modest odličnim trzajem glavom doneo sva tri boda gostima za pobedu rezultatom 2:0. Drugi gol na meču upisao je Elijunusi u 84. minutu. 

Srpski reprezentativac Filip Kostić odigrao je poslednjih 15 minuta, pošto je u igru ušao umesto Oriola Romeua.


 

Verovali ili ne, ali na tabeli Bundeslige kolo vodi Paderborn! Tim koji je od ove sezone u nemačkoj eliti rutinski je savladao Hanover golovima Kačunge u 71. minutu i Štopelkampa u poslednjim trenucima meča i time rivalima stavio do znanja da sa ovim timom nema igranja...

BUNDESLIGA – 4. KOLO

Petak:

Frajburg – Herta 2:2 (1:1)
/Kempf 30, Klaus 79 – Roni 36, 90+6/

Subota:

Šalke – Ajntraht Frankfurt 2:2 (1:2)
/Čupo-Moting 40, Draksler 50 - Mejer 15, Rus 24/

Augsburg – Verder 4:2 (2:1)
/Bejer 14, Verheg 45+3, Verner 77, Matavž 90+3 - Selke 3, Di Santo 56/

Štutgart – Hofenhajm 0:2 (0:1)
/Modest 15, Elijunusi 84/

Hamburger – Bajern 0:0

Paderborn – Hanover 2:0 (0:0)
/Kačunga 71, Štopelkamp 90+4/

18.30 Majnc – Borusija Dortmund

Nedelja:

15.30 Volfsburg – Leverkuzen

17.30 Keln – Borusija Menhengladbah

(FOTO: Action Images)


tagovi

Ajntraht FrankfurtAntoni ModestaugzburgBajern MinhenErik Maksim Šupo MotingEvropaHamburgerNemackaPep GvardiolaStutgart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara