""
""

Džajić: Stojadinović ima pravo na mišljenje, ali ne sastavlja on tim

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.07.13. | 20:47

“Izleće se sa nekim stvarima. Nekoliko puta sam mu to rekao. Najdobronamernije“, kaže predsednik Zvezde

(Od specijalnog izveštača za MOZZART Sporta iz Slovenije)

Nije lako raditi u Crvenoj zvezdi. Ni igračima, pa ni rukovodiocima, koji moraju da paze na svaku reč vodeći računa o interesima kluba. Zato je mnoge iznenadila izjava sportskog direktora Zorana Stojadinovića, koji se poneo najblaže rečeno nespretno kada je u intervjuu sa izveštačima sa priprema u Sloveniji kazao da Zvezda sebi ne sme da dozvoli da u narednu sezonu uđe sa štoperima nivoa Jovana Krnete i Marka Marinkovića.

Izabrane vesti

Mnogi će se složiti sa tom ocenom, ali je opšte mišljenje da je postojao i lepši način da se kaže da su pomenutim mladićima potrebni i iskusniji igrači uz koje će stasavati. Dragan Džajić je dugo u fudbalu i zna da se tako ne radi.
“Razgovarao sam sa sportskim direktorom. Skrenuo sam mu pažnju. Nije to lak posao, ali sportski sektor mora da mnogo vodi računa kako postupa sa mladim igračima. Oni su osetljivi, ali oni su budućnost Crvene zvezde. Ne smemo da dođemo u situaciju kakve su nam se dešavače, da nam odlaze mladi igrači, pa posle plaćamo da bi nam se vratili“, rekao je Džajić srpskim izveštačima u Sloveniji, da bi potom zaoštrio ton.

“Zoran Stojadinović ne sastavlja tim. To je jedna stvar. Tu je trener. Svako ima pravo na mišljenje, ali ima trenutaka kada nisam srećan dok čitam neke izjave. To treba izbegavati. Postoje meste gde se o tome razgovara. Trener je prva adresa. I to treba da se poštuje. Znam šta je meni trener rekao o tim momcima, ali ne mora sve da se iznosi u javnost. Izjave svih na se čitaju“.

Stojadinovićeve su obično te koje izazivaju najviše kontroverzi?
“Izleće se ponekad. Impulsivan je, izleti se. Valjda mu nedostaje iskustvo na ovoj funkciji. Nekoliko puta sam mu to najdobronamernije rekao.  Ali, on ima običaj da kaže dovešćemo ovog ili onog, pa kad ne dovedeš... Nema potrebe za tim, kad završiš posao objaviš i to je to. Iskustvo me je naučilo da kad nečije ime izgovoriš on više ne košta 500 evra već 180.000“.

Ovde je, ipak, reč o nečem drugom. Stojadinovićeve ocene sigurno ne pomažu Zvezdinoj deci da talenat pretoče u kvalitet?
“Da ne ulazim sad u neku kritiku. Rekao sam mu šta sam imao da mu zamerim“.

Da se vratimo sada na suštinu. Može li Zvezda da iznese sezonu sa Marinkovićem i Krnetom kao prvim štoperima?
“Obojica su odigrali sasvim korektno protiv Domžala i sigurno da može da se računa na njih, ali treba da znamo da su to uvek osetljive poziije. U slučaju Krnete mi smeta to što se neko tako mlad ubija posle samo par slabih utakmica. Marinković je za mene otrkovenje. Ima tu još igrača i trener ih je već zapazio. Opet, može sutra da dođe neko nov. Ali ne možemo da pričamo o nemogućim stvarima. Svi znamo u kakvoj smo situaciji i šta objektivno možete da dovedete. Ne možemo da kažemo da nas interesuje samo prvo mesto. I mene interesuje, ali ne može tako da se razgovara“, kategoričan je Džajić, čija je ideja da šansu pruži baš tim klincima, ali o tome čitajte u odvojenom tekstu. Kao i o predsednikovim impresijama o Stefanu Mihajloviću, nasledniku Darka Pančeva.

Sve vesti sa priprema Partizana i Crvene zvezde u Sloveniji možete pratiti na našem specijalu.

(FOTO: www.crvenazvezdafk.com)

 


tagovi

FK Crvena zvezdaDragan DžajićJovan KrnetaMarko Marinkovićpripreme 2013SrbijaSuperligaZoran Stojadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara