""
""

Džeko šou i evrogol u Rominom času fudbala u Španiji! Ivanović loš na debiju u očajnom Zenitu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 16.02.17. | 22:48

Anderleht ostvario odličan rezultat protiv Zenita, Legija i Ajaks bez golova

Odavno neki italijanski klub nije tako zablistao na tlu Španije kao Roma večeras na Madrigalu. Vučica je održala čas fudbala Viljarealu, pregazila ga sa 4:0 i praktično overila plasman u osminu finala Lige Evrope. Revanš meč u Večnom gradu će biti samo formalnost posle ovakve pobede Rome…

Izabrane vesti

Bio je ovo i čas taktike Lućana Spaletija koji je do detalja pročitao Viljareal i brutalno kaznio njegove mane. Evrogol Emersona Palmijerija je otvorio kanonadu Vučice i obezbedio joj miran odlazak na poluvreme. Brazilac izrasta u ozbiljnog beka…

A potom je usledio Džeko-šou u drugom poluvremenu. Taman kada je Viljareal krenuo da steže obruč i juri ka izjednačenju, Bakambu je promašio zicer, a Bosanac je ispisao kaznu. Spaleti je uveo Salaha koji je asistirao Bosancu za 2:0. Sjajno je Džeko izvreo Musakija i duplirao prednost. U 82. minutu je nastradao i drugi Viljarealov štoper. Džeko se sjajno zagradio Viktoru Ruizu na dubinsku loptu Žezusa i potom rutinski zatresao mrežu. Tačku na spetakularnu veče njega i Rome, Džeko je stavio u 86. minutu kada je asistenciju Najnogalana levom nogom poslao u suprotan ugao. Osam golova na šest utakmica Lige Evrope za Džeka! Na poslednjih sedam mečeva u svim takmičenjima Džeko je na svakoj tresao mrežu i dao 10 golova.

Za razliku od Viljareala, drugi španski ulesnik Atletik Bilbao nije dozvolio iznenađenje, ali je bio na pragu. Baski su savladali Apoel 3:2 posle preokreta u utakmici u kojoj su Kiprani nisu ostavili loš utisak.

Efrem je posle kontre i majstorske završnice “plasirkom” doveo Apoel u vođstvo u 36. minutu, ali je samo dva minuta kasnije Balenzijaga izjednačio uz mnogo sreće i pomoći gostujućih fudbalera.  Doduše, bilo je to zasluženo izjednačenje jer je Atletik dominirao u prvom poluvremenu, a nastavio je i u drugom sve do izjednačenja u 61. minutu kada je veteran Aduriz iskoristio odlično dodavanje Munijaina. Potom je Apoel imao odličnu šansu, ali je Gorka Iraizoz spasao Baske, da bi ubrzo Injaki Vilijams udarcem glavom opet pogodio mrežu rivala. Nadu Kipranima za revanš je vratio Janiotas u 90. minutu, pa APOEL ima čemu da se nada. 

Sjajan rezultat pred revanš je ostavrio i Anderleht koji je na krilima afričke munje Frenka Ačiamponga bacio na kolena Zenit u Briselu - 2:0! Levo krilo Anderlehta je raznelo desni bok Zenita na kojem je neslavno debitovao naš Bane Ivanović. Ačiampong mu se prvo uvukao iza leđa u petom minutu i izašao sam pred golmana za 1:0. U 31. minutu je opet pobegao Ivanoviću i kompletnoj odbrani Zenita za 2:0. zaslužio je Anderleht i treći gol, ali je Lodigin sjajnim intervencijama spasavao Ruse težeg poraza, dok je Ačiampong nastavio da muči Ivanovića. Jednu od sjajnih odbrana, Lodigin je zabeležio i posle odličnog pokušaja Ivana Obradovića za 3:0. Rusi skoro da nisu imali šansu... Anderleht je na pravom putu ka osmini finala.

Bez pogodaka je završen okršaj Legija i Ajaksa u Varšavi. Holanđane je dočekao paklen ambijent na stadionu u poljskoj prestonici, ali Legija na terenu nije bila tako opasna. Štaviše, Ajaks je bio bolji i ima za čime da žali. Pogotovo zbog poništenog gola u osmom minutu kada je lopta posle šuta Klasena prešla gol-liniju, ali je sudija neopravdano poništio pogodak. U 84. minutu je Ajaks ostao sa igračem manje pošto je Tete dobio crveni karton, pa je mladi Džastin Klajvert morao da izađe samo 15 minuta pošto je ušao u igru. 

LIGA EVROPE – 1/16 FINALA

Krasnodar – Fenerbahče 1:0 (1:0)
/Klaeson 4/

Astra – Genk 2:2 (1:1)
/Budesku 43, seto 90 - Kumordži 25, Trusar 83/

AZ Alkmar – Lion 1:4 (0:2)
/Jahanbaš 68 penal - Tusar 26, Lakazet 45+2, 57, Feri 90+4/

Mehnengladbah – Fjorentina 0:1 (0:1)
/Bernardeski 44/

Selta – Šahtjor 0:1 (0:1)
/Blanko 27/

Rostov – Sparta Prag 4:0 (3:0)
/Mevlja 15, Poloz 38, Noboa 40, Azmun 68/

Gent – Totenhem 1:0 (0:0)
/Perbe 59/

Ludogorec – Kopenhagen 1:2 (0:1)
/Kešeru 81 - Anise 2 autogol, Tutu 53/

Olimpijakos – Osmanli 0:0

Anderleht – Zenit 2:0 (2:0)
/Ačijampong 5, 31/

Atletik Bilbao – APOEL 3:2 (1:1)
/Efrem 38ag, Aduriz 61, Vilijams 72 - Efrem 36, Janotas 89/

Hapoel Ber Ševa – Bešiktaš 1:3 (1:1)
/Barda 44 - Vilijam 42ag, Tošun 60, Hačinson 90+4/

Legija – Ajaks 0:0

Mančester Junajted – Sent Etijen 3:0 (2:0)
/Ibrahimović 15, 75, 87/

PAOK – Šalke 0:3 (0:2)
/Burgštaler 27, Mejer 82, Huntelar 90/

Viljareal - Roma 0:4 (0:1)
/Emerson 22, Džeko 65, 79, 86/

(FOTO: Action images)


tagovi

AjaksAnderlehtAPOELAric AdurizAtletik BilbaoBelgijaBranislav IvanovićEdin DžekoEvropaFrank AčempongHolandijaInjaki VilijamsItalijaLegijaLiga EvropeMikel BalenzijagaRomaRusijaŠpanijaViljareal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara