Džikić: Proglasiće nas za favorite, ali...

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.11.18. | 13:18

Zadar juri prvu pobedu pred svojim navijačima

Posle istorijske pobede nad CSKA u Evroligi, košarkaši Budućnosti okreću se ABA ligi. U 9. kolu izabranici Aleksandra Džikića gostuju Zadru (18.00, TV Arena Sport 1).

Iako je meč za Đetiće bitan kako bi se pobedom izjednačili na drugoj poziciji sa Megom, nema dileme da su u taboru Budućnosti još pod utiskom fantastične partije protiv jednog od najbogatijih klubova na Starom kontinentu.
"Svaka pobeda u Evroligi za nas je veliko, naročito protiv ekipe kao što je CSKA, ali za nas je prioritet utakmica sa Zadrom, koji je u poslednjih nekoliko kola podigao formu, dobili su tri od poslednje četiri utakmice, ali još uvek čekaju na pobedu kod kuće i siguran sam da će biti silno motivisani", oprezan je Nemanja Gordić u najavi meča.

Izabrane vesti

Da neće biti lako suzbiti emocije i ostati na zemlji protiv tima iz Dalmacije, posle euforije koju su u petak doživeli u Morači, svestan je i Aleksandar Džikić.
"Nama sledi najteža i najopasnija utakmica u dosadašnjem delu sezone, jer dolazi odmah posle velike pobede nad CSKA. Posle meča koji nas je emotivno, psihički i fizički ispraznio. Gostovanju prethodi vrlo nezahtevno putovanje, i mi smo krenuli dan ranije, kako bismo pokušali da se pripremimo. Znamo da neće biti lako, znamo da ne smemo da ni u kom slučaju potcenimo domaćina. To je vrlo potentan ofanzivni tim, sa dosta unutrašnje igre i vrlo dobrom šuterskom podrškom. Sigurno će imati želju da napokon osvoje bodove na domaćem terenu i očekujem da pokušaju da igraju što brže i agresivnije. Proglasiće nas za favorite, ali to posle dve uzastopne utakmice u Evroligi ne znači ama baš ništa. Nećemo se opustiti, jer smo svesni opasnosti Zadra", tvrdi Džikić.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 18:00 9334 ABA Zadar - Buducnost ki 2 1,35
Ukupna kvota1,35

 

 

ABA LIGA - 9. KOLO

Subota
Partizan - Crvena zvezda 71:77
/Lendejl 16 - Perperoglu 25/

Olimpija - FMP 88:86
/Mesiček 19 – Apić 21/

Mega Bemaks - Cibona 82:80
/Bitadze 28 - Novačić 14/

Nedelja
Cedevita - Krka 104:75 
/Pulen 41 - Marineli 14/

Ponedeljak
18.00:(3,50) Zadar (16,0) Budućnost (1,35)
21.00: (1,55) Mornar (14,50) Igokea (2,70)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: ABA liga

 


tagovi

Budućnost PodgoricaZadarsportsko klađenjeABA ligaJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara