""
""

Džordan ponovo video Jokića u akciji, Kari i Tompson se poigravali s Majamijem! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 25.02.16. | 08:45

Vestbruk i Durant vodili Oklahomu do nove pobede, San Antonio siguran, Minesota opet poražena...

Šampion je preskočio nezgodni Majami! Košarkaši Golden Stejta savladali su ekipu sa Floride u prilično uzbudljivom i neizvesnom susretu, koji je na kraju završen rezultatom 118:112. Koliko je zapravo bilo napeto govori i podatak da je u samoj poslednjoj deonici viđeno čak 13 promena vođstva, a ključni momenat na meču viđen je 38 sekundi pre kraja utakmice, kada je scenu stupio neuništivi Stef Kari.

Izabrane vesti

Ni činjenica da je protiv sebe imao najboljeg blokera lige Hasana Vajtsajda nije previše interesovala najboljeg košarkaša sveta, koji je baš u najvažnijem trenutku pogodio trojku kao kap, upravo preko Majamijevog dugajlije. Bio je to pogodak vredan 51. pobede u Golden Stejtovoj neverovatnoj sezoni. Kari je na samom početku utakmice uspeo da izjednači rekord Kajla Korvera po broju ubačenih trojki u uzastopnim mečevima i sada dele prvu poziciju sa po 127 utakmica. 

I dok je Kari meč završio sa 42 poena, vrlo važnu ulogu u trijumfu imao je Klej Tompson sa 33 koša, od čega 15 u poslednjih 12 minuta meča. Interesantno, ubitačni tandem Ratnika ubacio je zajedno deset trojki, a na kraju su popularna Braća spleš imala više ubačenih poena od vodeće trojke Majamija – Dvejna Vejda (32p, 7as), Hasana Vajtsajda (21p, 13sk) i Luola Denga (16p, 11sk).

Ono što je takođe važno istaći, Voriorsi su popravili skor u odnosu na legendarnu generaciju Čikaga iz sezone 1995/96, pošto iz 56 utakmica imaju samo pet poraza, dok su Bulsi imali jedan neuspeh više. Potera za istorijom se nastavlja. 

Veliku pobedu ostvarili su i košarkaši Denvera, koji su seriju poraza prekinuli trijumfom nad Los Anđeles Klipersima, u meču sa netipično malim brojem poena - 87:81

Osim u tek nekoliko kraćih vremenskih intervala tokom prvog poluvremena igrači Klipersa bili su ti koji su jurili zaostatak protiv razigranih Nagetsa. Ekipa Majkla Melouna odigrala je taktički gotovo savršen meč u kojem je u potpunosti nadigrala rivala, što se najbolje ocrtavalo kroz igru u reketu. Denver je samo kroz poene u blizini koša ubacio 44 poena, a Klipersi svega 22. Veliku ulogu stvar napravili su Kenet Farid i Nikola Jokić, koji su gotovo u potpunosti anulirali napadački učinak Deandrea Džordana i sveli ga na svega sedam poena. 

To je otvorilo prostor Faridu, Harisu i Galinariju da Denver odvedu do pobede, a trenutak koji je rešio sporno pitanje dogodio se na tačno dva minuta pre poslednjeg zvuka sirene. Geri Haris pogodio je jednu vrlo tešku trojku nakon što je lukavo isfintirao gotovo nezainteresovanog Džamala Kroforda

Još jedno veliko veče iza sebe ostavio je srpski centar, pošto je utakmicu završio sa sedam poena, čak 11 skokova, tri asistencije, i po jednom ukradenom loptom i blokadom. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Manimal Farid sa 21 poenom i 11 skokova, dok su Kliperse predvodili Džej Džej Redik i Džamal Kroford sa po 20 koševa. 

Legendarni stručnjak San Antonija Greg Popovič ponovo nije imao previše vere u Bobana Marjanovića, pošto je srpskom divu dozvolio svega nešto više od minut na parketu u pobedi nad Sakramentom rezultatom 108:92.

Mamuze je do trijumfa odveo raspoloženi Toni Parker sa 23 poena, šest asistencija i tri skoka, dok ga je u stopu pratio Kavaj Lenard sa 18 poena i osam uhvaćenih lopti, ali i četiri ukradene. Ključ sigurne pobede Sparsa leži u činjenici da je Demarkus Kazins bio sveden na „svega“ 22 poena,  ali najviše u tome da je američki reprezentativac bio potpuno izolovan u prvom poluvremenu. Kazinsu su pomoć pružili Kvinsi Ejsi i Daren Kolison sa po 15 poena. Inače, Režon Rondo je meč završio sa neverovatnih 18 asistencija! Igrače je spajao teledirigovanim dodavanjima iz svih pozicija i zaista se ponekad čini da Rondo ima oči na svakom delu terena. 

Klivlend je pregrmeo dolazak neugodnog Šarlota rutinskim trijumfom rezultatom 114:103 i tako „obrisao“ poraz od Detroita u ponedejak uveče.

Na tom meču Lebron Džejms ubacio je tek 12 poena, što je bila njegova najmanja brojka ove sezone, a svojim navijačima odužio se sa 23 koša, baš koliko je imao i Kajri Irving. Listu strelaca gostiju predvodio je Kemba Voker sa 20 poena, dok je nesuđeni reprezentativac Srbije Frenk Kaminski ubacio 16 koševa.  

I Oklahoma je obavila svoj posao protiv Dalasa bez većih problema. Nošeni Kevinom Durantom i Raselom Vestbrukom  Tanderi su slavili sa 116:103, a jedan od najboljih tandema lige zajedno je ubacio 48 poena, odnosno obojica po 24 koša. S tim što je nekadašnji MVP imao i osam skokova i šest asistencija, a jedan od najboljih plejmejkera lige čak 13 završnih dodavanja i sedam uhvaćenih lopti. Kod Jedina enigma za odbranu Oklahome bio je neverovatni Dirk Novicki, koji je meč završio sa čak 33 poena.

NBA - REZULTATI

Klivlend – Šarlot 114:103
/Džejms, Irving 23 – Voker 20/

Indijana – Njujork 108:105
/Džordž 27 – Porzingis 22/

Detroit – Filadelfija 111:91
/Haris 22 – Tompson 19/

Majami – Golden Stejt 112:118
/Vejd 32 – Kari 42/

Toronto – Minesota 114:105
/Derozan 31 – Vigins 26/

Čikago – Vašington 109:104
/Mur, Gibson 17 – Bil 19/

Memfis – LA Lejkers 128:119
/Barns 25 – Klarkson 28/

Dalas – Oklahoma 103:116
/Novicki 33 – Durant, Vestbruk 24/

LA Klipers – Denver 81:87
/Redik, Kroford 20 – Farid 21/

Sakramento – San Antonio 92:108
/Kazins 22 – Parker 20/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stef KariNikola JokićNemanja BjelicaNBA ligaLebron DžejmsKlej TompsonDenver NagetsDeandre Džordan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara