""
""

GRUPA H: Eder golčinom zapušio usta kritičarima u Italiji, Konteovi Azuri osvojili bod u Sofiji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.03.15. | 22:42

Fudbaler rođen u Brazilu, trenutno član Sampdorije, sjajnim udarcem sa distance doneo bod Italijanima i pokazao da za njega ima mesta u timu

Pola Italije podiglo se na noge prošle nedelje kada je selektor Antonio Konte pozvao naturalizovanog Brazilca Edera da igra za Azure. Stoički je selektor izdržao sve otrovne strelice, a onda svim kritičarima zajedno sa Ederom servirao pravi odgovor.

Izabrane vesti

Italija je, doduše, odigrala relativno skromnih 2:2 u Sofiji protiv Bugarske u utakmici H grupe, ali je do boda došla upravo zahvaljujući Ederu koji je 84. minutu, sa 18 metara poslao bombu iza leđa domaćeg golmana.

Momku rođenom u varošici Lauro Miler na samom jugu Brazila ovo je bio debi u dresu Italije, a partija koju je pružio verovatno će naterati sve dušebrižnike i samoproklamovane čuvare nacionalnog ponosa, a takvih ima u svim zemljama, ne samo u Italiji, da stave prst na čelo.

Iako su izbegli poraz, fudbaleri Italije ne mogu sasvim zadovoljni da napuste Sofiju, pošto sada zaostaju dva boda za vodećom Hrvatskom, koja je večeras na Maksimiru pregazila Norvešku sa 5:1.

Italijani su, kako se to njima često dešava, uz dosta sreće prvi došli do pogotka u bugarskoj prestonici, tome je u velikoj meri kumovala loša intervencija Nikolaja Mihajlova u trećem minutu, a potom ja autogol postigao Jordan Minev.

Bugarski fudbaleri nisu, međutim, pali posle primljenog gola i veoma brzo je stigao njihov odgovor. Prvo je Ivelin Popov poslao pravi projektil i mrežu Salvatorea Sirigua u 11. minutu. Samo šest minuta kasnije Ilijan Micanski je bio najbolji u kaznenom prostoru i glavom doneo preokret Bugarskoj.

Tada su već navijači domaćih pali u trans i počeli da sanjaju širom otvorenih očiju. Dobro su se držali Bugari u većem delu utakmice, doduše uglavnom su se branili i odolevali. Kako to obično biva, Azuri su pojačali pritisak i na kraju su pronašli rupu u odbrani Bugarske za konačnih 2:2.

Grupa H:

Subota:
Azerbejdžan - Malta 2:0 (1:0)
/Hisejnov 4, Nazarov 90/

Hrvatska - Norveška 5:1 (1:0)
/Brozović 30, Perišić 54, Olić 66, Šildenfeld 87, Pranjić 90 - Tetej 81/

Bugarska – Italija 2:2 (2:1)
/Popov 11, Micanski 17 – Minev 3ag, Eder 84/

Tabela: Hrvatska 13, Italija 11, Norveška 9, Bugarska 5, Azerbejdžan 3, Malta 1

(FOTO: Action Images)


tagovi

međunarodni fudbalkvalifikacije za EPItalijaEder MonteroBugarskaAntonio Konte

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara