Eksplozija na Sent Džejms Parku: Spas za Rafu Beniteza i sezonu

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.01.19. | 15:59

Stigao Migel Almiron

Pre dva dana je najavljeno, danas je ozvaničeno - Migel Almiron je novi fudbaler Njukasla i ujedno rekorder po visini isplaćenog obeštećenja na Sent Džejms Parku.

U Tajnsajd je stigla paragvajska turbo mašina - Migel Almiron! Čovek koga mnogi vide kao spasioca za Rafu Beniteza i još jednu izgubljenu sezonu danas je i zvanično predstavljen sve sa crno-belim dresom na sebi. Almiron je Atlanti junajted plaćen 24.000.000 evra, što jeste za milion evra manje od onoga što je Majkl Oven plaćen davne 2005. godine kada je dolazio iz Madrida, ali kako se Britanci ipak oslanjaju na svoju valutu, funtu, Almiron je bez greške najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji Njukasla. Jer Njukasl je za Ovena platio tadašnjih 16.500.000 funti, dok je za Almirona iskeširano 21.000.000 funti. Računica je jasna. Doduše, kurs evra je mnogo varirao u poslednjoj deceniji, pa je zbog toga varijacija velika. 

Izabrane vesti

Almiron je svojevremeno bio velika želja Arsena Vengera u Arsenalu. Čak tri puta francuski stručnjak je pokušao da dovede Almirona na Emirejts, ali mu nije polazilo od ruke. Inter je takođe imao svoj pik na Paragvajca, ali je na kraju najkonkretniji bio Njukasl. 

Almiron je pre svega plejmejker, koji se odlično snalazi na više pozicija na terenu. Od levog i desnog krila, pa čak i centralnog veznog, prirodno mu je mesto ofanzivnog veznog, a može da igra i kao lažna devetka, ali vrlo retko se upušta u takve avanture. Rafa Benitez smatra da će Almiron imati ekspresan uticaj na igru Njukasla, kojoj je pod hitno potrebna sveža krv kako bi se izbegla eliminacija iz Premijer lige.

Jutros je u klub stigao i Italijan iz Monaka Antonio Bareka, a šuška se da bi do kraja dana u Njukasl moglo da stigne još jedno pojačanje u vezi. 

Videćemo koje...

Fotonufc.co.uk


tagovi

Atlanta junajtedMigel AlmironZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara