""
""

El Klasiko Kraljevima – Real napada prvu titulu posle Obradovića

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.05.13. | 22:55

Madriđani u polufinalu Evrolige savladali Barselonu 74:67 i zakazali finale sa Olimpijakosom

 

Za evropsku krunu boriće se i španski Kraljevi! Fantastičnom serijom 15:2 u poslednoj deonici i najviše zahvaljujući efikasnom Felipeu Rejesu (17 poena, 11 u poslednjoj četvrtini) Real Madrid je u košarkaškom El Klasiku savladao Barselonu 74:67 (11:18, 28:15, 9:18, 26:16) i u nedelju će se protiv Olimpijakosa boriti za devetu titulu kontinentalnog prvaka, prvu od 1995. kad im je trofej doneo naš Željko Obradović.

Izabrane vesti

Obeležena preokretima, druga polufinalna utakmica u londonskoj O2 areni prelomljena je u poslednjih deset minuta kad je četa iz Madrida zatrpala koš Katalonaca i u strahovitom naletu se popela na poslednji stepenik ovogodišnje Evrolige.

Suprotno predviđanjima, Barsa se mnogo bolje snašla na startu utakmice, pogocima Ante Tomića, Marseljina Uertasa i Huana Karlosa Navara do kraja prve deonice stekla je sedam poena prednosti, čime je na pleća velikog rivala natovarila pritisak jurnjave zaostatka. Izazov je prihvatio Serhio Ljulj i početkom druge četvrtine ispalio tri precizna hica za tri poena, a kad je na isti način iz ćoška pogodio i Serhio Rodrigez u 16. minutu Kraljevi su prvi put poveli (27:26).

U tom periodu igre ekipa Pabla Lasa je potpunom dominacijom sprečila Barsu da se vrati u meč, a a suprotnoj strani koristila dobro raspoložene Rudija Fernandeza i Ljulja da se udalji na šest koraka (37:31), da bi u poslednjem napadu prvog poluvremena Felipe Rejes sačuvao Real na istoj distanci pogotkom o tablu pod faulom za 39:33.

Odlični Ante Tomić je predvodio Barselonu sa 14 poena u prvom poluvremenu, sličnim tempom nastavio je i u drugom, a kad mu se pridružio Marselinjo Uertas razlika Madriđana je počela da se topi, da bi Katalonci u završnih deset minuta ušli sa tri poena viška (51:48).

Fantastični Uertas, uz podršku Jasikevičijusa i Injlesa, doneo je je ekipi Ćavija Paskvala najveću prednost na 7.30 pre kraja (61:52), ali je tek onda nastala drama. Real je stegao odbranu i mic po mic, koševima Felipea Rejesa preokrenuo rezultat (65:63), zatim je uvećavao, da bi u igri nerava uspeo prednost da sačuva do kraja, možda i zbog činjenice da jedan od oslonaca Barselone, Huan Karlos Navaro, nije postigao koš u drugom poluvremenu.

 

(FOTO: Action images)

 


tagovi

EvroligaEvropaF4 EvroligaKK BarselonaKK Real MadridkošarkaŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara