Povratak u Srbiju posle 24 godine: Krivokapić na klupi Zvezde

Vreme čitanja: 1min | uto. 28.05.24. | 12:33

Prvi samostalni trenerski angažman

U novu sezonu sa novim trenerom. Nedeljko Matić je otišao posle drugog mesta u plej-autu Superlige Srbije, ali ambicije Crvene zvezde su veće i zato će u naredni ciklus ući sa Markom Krivokapićem. Nekadašnji reprezentativac naše zemlje, u doba kad je bio sjedinjena sa Crnom Gorom, postao je 35 šef stručnog štaba u istoriji.

Od njega se očekuje da promeni izgled crveno-belih, za šta bi mogao da koristi iskustvo sticano u Mađarskoj, jer je deset godina, od 2013. do 2023. pomagao Huanu Karlosu Pastoru u mađarskom PIK Segedu i učestvovao u osvajanju pet trofeja, uz jedan plasmanu četvrtfinale Lige šampiona. Osim tog posla, Krivokapić je bio angažovan i kao koordinator mlađih selekcija i trenera juniorske i kadetske ekipe.

Izabrane vesti

Ovo je Marku povratak u Srbiju posle 24 godine i prvi samostalni trenerski angažman.

Njegova igračka kartijera počela je u Senti, da bi kao talentovan početnik prešao u Jugović iz Kaća, a igrao još za Sintelon, da bi se 2000. otisnuo u inostranstvo. Bio je u Portugalu (Madeira), Španiji (Granoljers, Aragon, Valjadolid), a poslednjih pet godine karijere proveo je u PIK Segedu, sa kojim je 2009. osvojio Kup kupova.

Kad je završio igračku, počeo je Marko Krivokapić trenersku karijeru u mađarskom klubu.

Što se tiče reprezentacije, nekadašnji levi bek je bio učesnik Prvenstva Evrope 2004. i 2006. godine, te Svetskog prvenstva 2005. godine u Tunisu.


tagovi

rukometRK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara