"Kiša je padala i oko korner zastavice"
"Kiša je padala i oko korner zastavice"

El polemiko Superklasiko – sudija opljačkao Boku za pobedu nad Riverom (FOTO i VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.10.14. | 08:06

Milioneri do izjednačenja stigli sa igračem više pošto je Fernando Gago isključen na pravdi Boga

Kiša je padala i oko korner zastaviceGorak ukus u ustima neutralnih ljubitelja fudbala posle novog Superklasika argentinskog fudbala u kojem je sudija Mauro Viljano brutalno oštetio Boku Juniors i dozvolio River Plati da prođe nekažnjeno na svom Monumentalu. River je ostao jedini neporaženi timu Primeri pošto je sa igračem više izvojevao remi koji verovatno nije zaslužio – 1:1.

Boka je, naime, prva stigla do gola u meču igranom u monsunskim uslovima na terenu koji bi više priličio vaterpolistima no fudbalerima. Igrao se 22. minut kada se Lisandro Magalan iskrao pažnji čuvara i matirao golmana domaćeg tima Marsela Barovera.

Izabrane vesti

Ali, ključni trenutak odigrao se u 41. minutu. Arijel Rohas je tada uhvatio volej sa 17 metara, a loptu je na putu ka mreži Boke zaustavio nekadašnji fudbaler madridskog Reala Fernando Gago. Učinio je to na vrlo nesvakidašnji način – glavom uz pomoć stopala – ali je sudija Viljano pogrešno procenio da je iskusni vezista igrao rukom. Pokazao je na belu tačku i svirao crveni karton za Gaga. Srećom po goste Rodrigo Mora je loptu sa kreča poslao nebu pod oblake, pa River nije uspeo da momentalno stigne do izjednačenja.

Međutim, Boka nije mogla da izdrži sa igračem manje. Koncetracija je pala onome koji je najmanje trčao. Dubinsku loptu sa nekih 40 metara glavom je zahvatio rezervista Rivera Herman Pecela, koji je samo dva minuta ranije ušao na teren, a 33-godišnji golman Boke Agustin Ignasijo Oriol je naizgled ne toliko opasnu loptu – istina u užasno teškim uslovima - ispustio i protivničkom napadaču poklonio drugu šansu. Pecela ju je oberučke prihvatio.

Pet minuta kasnije sa desetoricom na terenu je zbog isključenja Ramiresa Funes Morija ostao i River, ali isrcpljena Boka više nije imala snage da izgara po natopljenom terenu. I posle 10 kola u sezoni Boka je na 10 koraka zaostatka za vodećim Riverom. Drugoplasirani Independijente je četiri stepenika ispod Milionera, ali bi u noći između ponedeljka i utorka mogao da smanji minus na gostovanju kod Godoj Kruza.

Navijači Rivera(FOTO: Action Images)


tagovi

ArgentinaBoka juniorsFernando GagoHerman PecelaLisandro Magalanmeđunarodni fudbalRiver PlejtSuperklasiko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara