Emerijev Arsenal baš obećava: Lakazetova rafalna paljba urnisala Bufona i PSŽ! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.07.18. | 15:37

Tim iz Londona ubedljiv protiv šampiona Francuske – 5:1

U pitanju je samo pripremni meč, ali novi trener Arsenala Unaji Emeri kao da preti da će u ekspresnom roku u folder zaborava da stavi zaostavštinu Arsena Vengera. Mnogo promena u postavci, još više u načinu i kulturi igre i PSŽ je izrešten u okviru Internacionalnog Kupa šampiona – 5:1. Meč odigran u Singapuru sigurno je više prijao timu iz Londona, koji je ekipi Tomasa Tuhela pokazao da mora još da raste. U suprotnom – neće biti dobro.

Kao što smo napisali jeste da je u pitanju prijateljski meč, ali daleko od toga da će gazdama Svetaca prijati ova šamarčina.

Izabrane vesti

Istina, Unaji Emeri je mnogo manje kombinovao od Tomasa Tuhela. Izveo je postavu sa četvoricom odbrambenih igrača, što je promena u odnosu na prošlu sezonu. Arsenal je u takvom sistemu bio jako raznovrstan i potentan. U prvom poluvremenu videli smo odličnu saradnju Ozila i Obamejanga.... Igrao se 13.minut kada je Gabonac iz redova Tobdžija odlično prošao i na drugoj stativi pogodio Ozila. Reprezentativcu Nemačke ostao je samo lakši deo posla.

Jednostavno, Arsenal je u ovom meču delovao brže, jače i spretnije. Nije bilo lako Đanluiđiji Bufonu da koriguje brojne nedostatke u odbrani Parižana. I pored toga što je Arsenal imao posed i igrao mnogo direktnije, Parižani su se držali sve do 60.minuta. Izjednačili su pogotkom Nkunka u 60.minutu.

Bilo je to praktično sve od PSŽ-a u ovom meču. Igrači sa klupe Arsenala su unapredili igru premijerligaša. Posebno se ova konstatacija odnosi na mladog Francuza Lakazeta. Kada je meč bio u egalu, bivši član Liona je rafalnom paljbom uništio Bufona. Prvo je odlično reagovao na asistenciju Rouva, potom je pogodio iz gužve.

Arsenal je plesao i koristio svaku pukotinu u odbrani Pariza. PSŽ je statirao. Jednostavno, Tuhelov tim je otvorio kapije i zato je bio brutalno kažnjen. Arsenal je preko Holdinga i Ekentijeha zapalio petardu.

ARSENAL – PSŽ 5:1 (1:0)
/Ozil 13, Lakazet 67, 71, Holding 88, Ekentijeh 90 – Nkunku 60 pen/

Stadion: Singapur

ARSENAL (4-2-3-1): Leno – Beljarin, Mustafi, Papastopulos – Kolašinac – Elneni, Olije – Mihtarijan, Ozil, Ivobi – Obamejang. Igrali su još: Remzi, Lakazet, Martinez, Rouv, Holding, Čembers, Najl, Vilok.

PSŽ (3-4-1-2): Bufon – Rimane – Dijara, Mbe – Nsoki, Rabijo, Bernede, Georgen, Nkunku – Vea, Tufiki. Igrali su još: Selso, Zagre, Sisoko, Bahebek.


tagovi

Aleksandre LakazetAdrijen RabioTomas Tuhel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara