Emocije proradile u debitantu Žesusu: Pokušaću da ostanem smiren, ispusnio sam san, moja porodica je ponosna

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.06.18. | 22:04

Mladi golgeter Selesaa otvorio dušu uoči debitantskog nastupa na Mundijalu

Supertalentovani napadač Mančester Sitija Gabrijel Žesus jedan je od mnogo debitanata na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

To sasvim sigurno predstavlja određeno opterećenje za mladog golgetera Selesaa, ali on deluje prilično smireno. Prvi meč na Mundijalu Selesao će odigrati sa Švajcarskom u nedelju od 20 časova.
„Ovo je Svetsko prvenstvo, najveći turnir koji možemo da doživimo u fudbalu, naravno da postoji malo uzbuđenja, ali pokušaću da budem smiren. Naš fokus je na kolektivnoj igri. Ako to budemo radili kako treba, pojaviće se pojedinac. Želim da ostavim svoje ime u istoriju Brazila, ali to ne znači da želim da izbrišem druga imena. Svako je pisao svoju istoriju, nijedna priča se ne može izbrisati. Moramo da znamo ko su naši idoli, svakoga ko je dao mnogo ovom dresu“, rekao je Žesus.

Izabrane vesti

Svakom napadaču je san da jednog dana bude najbolji strelac Mundijala.
„Teško je govorti o tome jer postoji mnogo igrača koji imaju priliku da postanu najbolji strelci. Naravno da bi bilo najbolje za mene da budem najbolji strelac Svetskog prvenstva, ali ja najveći značaj dajem kolektivu. Tu sam da postižem golove, naravno, ali moji ciljevi su drugačiji“.

Žesus ima drugarski odnos sa najvećom zvezdom Titeovog tima, Nejmarom.
„Do pre dve godine ga nisam poznavao lično. Uponao sam ga na Olimpijadi. Lepo je postupao, ne samo sa mnom već i sa mojom porodicom, prijateljima. Imam odličan odnos sa njegovom porodicom, to je ono što ima svoju vrednost. Uvek mi je davao savete, ne samo Nejmar, već svi reprezentativci“.

Tite je uspeo da unese veliko samopouzdanje ovom timu. Pa svaki igrač Brazila deluje priilično smireno.
„Dobro je kad je ovako. Fokusirani smo. Jedna od stvari u koju selektor mnogo ulaže jeste mentalna snaga. Radili smo mnogo na tome i to mi puno pomaže“.

Žesusova porodica je ponosna na ono što je postao.
„Srećan sam, jer znam da je ono što radim ispravno. Ne samo zbog toga što ću igrati Svetsko prvenstvo, ne samo što sam danas Gabrijel Žezus, već što igram, zato što sam ispunio svoj san. Ja sam dobra osoba, moja majka je dosta učinila za moje obrazovanje. Oni su ponosni na mene jer sam sada čovek. Smiren i dobar čovek“, zaključio je Žesus.

Foto: Action images


tagovi

Gabrijel Žesus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara