""
""

Emotivni povratak Del Pjera: Ne povlačite moj dres iz upotrebe, hoću da deca sanjaju „desetku“ Juventusa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.06.15. | 11:31

Fantastična atmosfera u Torinu, ovacije bivšem kapitenu, ali i Pavelu Nedvedu...

Vratio se! I to u kakvom tretnuku, taman da u osvit najznačajnije utakmice Juventusa u sezoni napumpa samopouzdanje navijačima Stare dame. Alesandro Del Pjero je opet zaigrao u Torinu, na Juventus areni, samo ovoga puta nije nosio dres kluba u kome se proslavio, nego je bio deo ekipe koja tradicionalno učestvuje u humanitarnoj akciji „Utakmica srca“, jer prihod od prodatih ulaznica odlazi u fondaciju za istraživanje leka protiv raka.

A kao čovek velikog srca, Aleks je prihvatio da bude deo misije, zajedno sa još jednim nekadašnjim saigračem iz Juventusa, Pavelom Nedvedom, sadašnji trenerom italijanskog prvaka Masimiljanom Alegrijem, te predsednikom kluba Andreom Anjelijem, nizom muzičkih zvezda koje se svake godine odazivaju ovom spektaklu.

Izabrane vesti

Završilo je miroljubivo 4:4. Del Pjero je postigao dva gola i doživeo ovacije publike koja mu je neskrivenim simpatijama poručila da se vrati i oproštajnu sezonu odigra baš u dresu Jventusa, ali on je, čini se, više zagledan u daleku budućnost, pa je otkrio i šta se desilo kad se pre tri godine otisnuo u Sidnej.
Kad su me čelnici Juventusa pitali želim li da se dres sa brojem deset povuče iz upotrebe rekao sam - ne! Moja je želja da deca Italije sanjaju da jednog dana nose Juventusovu „desetku“, poručio je Alesandro Del Pjero.

Uz napomenu da stiže na finale Lige šampiona protiv Barselone
„Mislim da ću putovati u Berlin. Juve ima kvalitet da se nosi sa Kataloncima, a ja ću biti srećan da opet posetim stadion na kome sa sa reprezentacijom postao prvak sveta“.

Osim njega, publika na Juventus areni ovacijama je pozdravila i Pavela Nedveda, koji je postigao jedan gol.


tagovi

Serija APavel NedvedJuventusItalijaEvropaAlesandro Del Pjero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara