"Vejn Runi"
"Vejn Runi"

Englezi se mučili protiv 10 Estonaca: Runi iz slobodnjaka doneo minimalnu pobedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.10.14. | 19:48

Estonija celo drugo poluvreme igrala sa fudbalerom manje

Vejn RuniEngleska i Estonija su se do večerašnjeg meča dva puta sastale, a oba puta su Englezi slavili sa 3:0, ipak ovog puta nisu imali lak posao iako je domaća ekipa od 48. minuta igrala sa deset igrača, na kraju je Vejn Runi doneo pobedu gostima svojim 43. golom za reprezentaciju – 0:1.

Estonci su zapretili već u prvom minutu, ali to je bilo skoro sve što su uspeli da urade na ovom meču, najbolju priliku u prvom delu igre je imao Runi i to na asistenciju Džeka Vilšira, ali su mreže mirovale posle prvih 45. minuta.

Izabrane vesti

Ekipa Roja Hodžsona na pet od poslednjih šest utakmica nisu uspeli da postignu gol u prvom poluvremenu – jedini meč na kojem su uspeli je bio protiv San Marina.

Ipak, u drugom su imali znatno lakši posao jer je kapiten domaće ekipe Ragnar Klavan u 48. minutu faulom zaustavio prodor Fabijana Delfa i zaradio drugi žuti karton i isključenje. Ovo je bio 10. crveni karton Estonije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, samo su Albanija i Moldavija više pute morale da igraju brojčano inferiorni.

Englezi nisu bili impresivni, a to je verovatno nije bilo ni očekivano jer je ovo najslabija selekcija kolevke fudbala u poslednjih nekoliko decenija – sa samo jednom pravom zvezdom Vejnom Runijem.

Upravo je kapiten Mančester junajteda uspeo da donese tri boda svojoj zemlji i to slobodnim udarcem sa ivice kaznenog. To je bio njegov 31. gol u takmičarskim utakmicama za Englesku.

Englezi sada imaju maksimalnih devet bodova u grupi, a ekipa Roja Hodžsona nije primila nijedan gol u kvalifikacijama. 

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaestonijaEvropareprezentacija Engleskereprezentativni fudbalVejn Runi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara