Entela živnula, Kozmijevi Detlići ne gube

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.05.18. | 11:19

Večeras prvi duel baraža za opstanak u Seriji B

Ostalo je još da saznamo ime poslednjeg putnika u Seriju A, ali i ko će naredne igrati u Seriji B. Ligaški deo drugoligaškog takmičenja na Čizmi je okončan. Trenutno je u fokusu plej-aut u kome snage odmeravaju Virtus Entela i Askoli. Večeras je na programu prvi duel borbe za Seriju B, a revanš je na programu za sedam dana.

Entela je prvi deo završila sa dva boda manje od Askolija, dok je zanimljivo istaći i da su oba njihova okršaja u ovoj sezoni završena istim rezultatom – 1:1. Virtus je sezonu okončao u lošem maniru, sa jednom pobedom iz pet utakmica. A upravo taj jedan trijumf zbio se u poslednjem kolu, na gostovanju Novari. Virtus je slavio minimalcem i umesto da ispadne iz lige poslao je Novaru u niži rang, a sebi dao još jednu priliku da opstane. Nema nikakve sumnje da je ključna osoba odgovorna za ovu šansu trener i bivši fudbaler ovog tima Đenaro Volpe. Naime, on je preuzeo kormilo dva kola pre kraja prvenstva i posle poraza na svom terenu od Frozinonea uspeo je da dobije direktan okršaj u borbi za opstanak. Entela ne ostvaruje dobre rezultate kod kuće, pošto jer slavila na dva od minulih deset domaćinstava, a na sedam od proteklih devet mečeva pred svojom publikom nije došlo više od dva gola.

Izabrane vesti

Askoli je u poslednjem kolu na svom stadionu imao sjajnu priliku da u duelu sa Brešom izbegne plej-aut, ali je odigrao samo 1:1, tako da je na kraju zbog ta dva boda manje na kontu ipak završio u doigravanju. Doduše, izabranici trenera Sersea Kozmija mogu da se pohvale da nisu poraženi u poslednjih šest prvenstvenih mečeva, ali su u tom periodu zabeležili dve pobede i četiri remija. Mali broj golova primetan je i kod popularnih Detlića, koji je igrao 0-2 na četiri od prethodnih šest gostovanja, pa ni večeras ne bi trebalo očekivati raspucane rivale.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 20:30 1038 IT2PT Virtus E. - Ascoli ug 0-2 1,47
Ukupna kvota1,47

ITALIJA 2, PLEJ-AUT - PRVI MEČ

Četvrtak
20.30: (2,05) Virtus Entela (3,00) Askoli (3,80)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

AskoliVirtus EntelaSerse KozmiSerija Bsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara